12. januar 2016

Krimnovellen Siste Brekk på trykk i Vi Menn

Og så er fem ukers skriveopphold på Gran Canaria over. Jeg holdt på å si «for denne gang», men jeg vet jo ikke om det blir anledning til flere sånne turer. Det er bare knappe ti måneder igjen av permisjonen, og for meg som ikke liker ekstrem varme og kanskje derfor elsker norsk sommer, er det uaktuelt å reise til et kokende turiststed i sommerhalvåret. Etter permisjonens slutt blir det jo ikke mulig å dra noe sted i fem uker...

Men oppholdet har vært fantastisk! Det første jeg tenker er hvorfor i all verden har jeg ikke gjort noe sånn før? Det har heller ikke vært ensomt å reise til syden alene, kanskje det å bytte bosted fem ganger bidro til nye impulser og fornyet nysgjerrighet? En fordel med å eise alene var utvilsomt at det faktisk er mulig å gjennomføre svært billig, når man ikke skal ut på en middag eller ta et glass både her og der. Sammen med venner blir det jo lett å dumpe ned på en uteservering mange ganger hver dag, og da får også lommepengene fart. Jeg skal skrive litt mer om økonomi på turen senere. Jeg har tross alt emneknaggen Sparebluss her på bloggen, og nå har jeg jo god erfaring med å reise til syden på sparebluss :)

Jeg hadde tatt sjansen på å ikke stanse posten ettersom stadig mer kommer elektronisk, men postkassen var rimelig full da jeg kom hjem. Bl.a. ventet temabladet fra Vi Menn (uke 51/52) hvor krimnovellen min «Siste brekk» stod på trykk. Jeg nevnte det i et tidligere innlegg, men denne gangen var illustrasjonen av Bogdan Bocianowski ekstra fin, så her få du et lite glimt av oppslaget.

Nå fryder jeg meg litt med å gå omkring her i «Winter wonderland», solbrun som få, mens jeg ser den hvite snøen overalt utenfor, hører en parkert bil som spinner og ikke kommer av flekken. Ser folk passere innpakket i mange lag yttertøy. Snø er fascinerende, og i bakgården står fortsatt juletreet tent med hundre små lys. Sandstranden er nok snart glemt.

Det første jeg tenkte da jeg låste meg inn i går kveld, var at her har hotellets renholdsfolk tatt litt lett på det, så mens jeg laget meg en etterlengtet dose traktekaffe vasket jeg litt på kjøkkenet. Velkommen hverdag!

4 kommentarer:

 1. Heisann! Velkommen hjem fra ferieparadiset! Skjønner du har hatt en fin tur og at det var litt overgang å komme hjem til snøen, ja!

  Kjempeartig at du fant blad med novelle i postkassen, gratulerer så mye! Tenker at det var stas, ja! Selv venter jeg jo på at boken jeg er antatt i skal komme ut, men det tar nok enda litt tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk! Ja, rart å være hjemme igjen, men litt godt å røve å ha normale arbeidsdager igjen. Mye administrasjon å ta igjen, så det blir nok en stund til jeg kommer inn i noen skriveboble igjen, og det er jo litt kjedelig å ikke kunne fortsette det jeg jobbet med t.o.m. på flyet hjemover.
   Er spent på å lese mer om bokprosjektet du er med i!

   Slett
 2. Velkommen hjem. :)

  Har lest alle innlegg, men desverre ikke vært like flink til å kommentere som jeg burde. Må skjerpe meg for det er utrolig fint å følge deg.

  Velkommen hjem til vinter og novelle på trykk. Håper veien inn i skrivebobla blir god.

  Ha en finfin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Fivrelden! (hm, er stor forbokstav ny av året? :)
   Takk for velkomsthilsen, og for at du har lest litt underveis. Er ikke nødvendig å kommentere alt heller, da :) Foreløpig bare administratie saker å ta igjen etter den lange turen, men snart kan jeg fokusere på skriving igjen, gleder meg til det!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]