30. april 2015

Ny duppeditt skriker etter oppmerksomhet

Jeg har fått min nye laptop i hus, en Acer Aspire ES1-311. Hvis dette hadde vært for sånn omtrent femten år siden, hadde jeg flerret opp innpakningen som et villdyr, koblet til straks og inspisert alt innhold i detalj. Hver eneste gratis demoprogram som følger med ville blitt testet ut mens resten av verden var satt på vent. Mappestruktur og tekniske fininnstillinger ville blitt tatt på strak arm på bekostning av alle andre oppgaver, mat og søvn inkludert.

Men i 2015 er jeg ganske avslappet til nye tekniske duppeditter. Det har nok en sammenheng med at jeg åndet litt for dette for et par tiår siden. Senere er det jo blitt hundre ganger flere duppeditter rundt oss, med stadige oppdateringer, og for min del sa det bare stopp. Det er vel et tegn på at man har nådd en viss alder, men nå tar jeg heller tak i nye innretninger når det passer for meg.

Altså kom laptopen i hus i forrige uke, men først i går ble den koblet skikkelig opp for aktivering av operativsystem m.m. Jeg har ikke trådløst nett her, men det er jo null problem å flytte kabelen fra den stasjonære de få gangene jeg har behov for det. I feriehuset har jeg tilgang til wi-fi på utvalgte steder, men ikke i skrivekammerset.

På sikt har jeg ikke behov for å være mye online med laptopen, og det kommer den nok ikke til å innfinne seg med sånn uten videre. Det meste av funksjoner er jo basert på konstant oppkobling. Også flere av «gratisprogrammene» som fulgte med ser ut til å være en invitasjon til moro som ligger på nettet. Microsoft pusher som vanlig lagring på skyen - det blir heller ikke aktuelt for meg, selv om nytteverdien nok ville vært større nå som jeg skal jobbe på to ulike maskiner.

Det er ikke bare bare å være en enkel sjel i en galopperende duppeditt-verden.

Ellers hadde jeg en ganske fin skriveuke i forrige uke, fikk sendt inn to nye noveller til et ukeblad. Tilbakemeldingene ble naturligvis det motsatte av det jeg hadde tenkt meg; krimnovellen som jeg trodde ble for spesiell for ukebladlesere er de interessert i hvis jeg justerer litt, mens novellen jeg trodde traff blink har jeg ikke fått noen tilbakemelding på ennå - så kanskje den ikke falt i smak likevel.

Nå er det langhelg for mange - og vi som skriver kan jobbe litt ekstra :)

4 kommentarer:

 1. Hei hei! Ja, de tekniske duppedittene er noe for seg selv, helt enig. Selv om mange kan være nyttige, kan det ta litt tid å skjønne seg på alt sammen... Så gøy at du fikk napp med krimnovellen da. Selv om du må tilpasse den litt. Sånn er det bare, det kan bli spennende det! En gang jeg fikk lage historie for et helt barneblad måtte jeg endre en del på historien, men jaja, sånn er det for oss skrivende... Ikke alltid man kan få igjennom alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det kan fort ta litt tid å justere en tekst. Særlig denne siste har jeg jobbet litt ekstra med, men det er jo trivelig også da. Sender den i fra meg i løpet av helgen, så er jeg klar for nye oppgaver til uken :)

   Slett
 2. Gratulerer så masse med interessen for novellen din. Lykke til med revidering og heia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei fivrelden! Takk for det. Har nettopp sendt dem ny versjon og det er jo ekstra spennende å vente på tilbakemelding nå som jeg har gjort nokså store justeringer. Fin uke!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]