20. april 2015

Laptop-jomfru tar spranget

Jepp, jeg vet - det er 2015 og de fleste har forlengst slitt ut sine første bærbare. Men ikke jeg. Jeg er fortsatt laptop-jomfru, for å si det sånn. Ihvertfall i noen dager til.

Som nevnt tidligere fikk jeg trøbbel med den gamle PC-en i feriehuset nå i påsken. Jeg hadde heldigvis fattet mistanke og sikret back-up noen dager før den streiket, så jeg mistet ikke noe av det jeg jobbet med i påsken.

I løpet av permisjonen har jeg planer om å være der ganske ofte, særlig i sommerhalvåret, og da var det jo meningen å kunne jobbe litt derfra. Ettersom den gamle PC-en fortsatt virket, tenkte jeg å bruke den. Det ville jo dessuten passe greit siden jeg skal leve på sparebluss i to år, og ikke kan fokusere på duppeditter uten at det er helt nødvendig.

Men, jeg er jo bare nødt til å kunne skrive litt når jeg er i feriehuset, så nå har jeg bestilt min aller første laptop! Her på hjemmekontoret har jeg hittil jobbet på stasjonær PC, og jeg kommer nok til å fortsette med det, men det blir himmelsk å kunne sette seg i sofaen for å skrive en gang iblant. Eller på café og flyplass for den saks skyld.

Nå var jo ikke denne merkostnaden helt planlagt, selv om jeg så klart har tenkt tanken tidligere at det kunne vært praktisk med en laptop. Så jeg var fornøyd da jeg fant en ganske billig Acer til bare 2.000,-. Den har 13,3'' skjerm, altså ikke av det aller største slaget, og ikke er den verdens raskeste heller. Men jeg skal stort sett bare bruke den til skriving. Den fikk mye god omtale i høst, så helt ille kan den ikke være. Mulig jeg kjøper en portabel DVD-spiller i tillegg, men jeg tror nok at jeg greier meg helt fint uten.

Så da er det bare å vente på meldingen om at den kan hentes på postkontoret :)

Du som skriver, har du erfaring med 13,3'' skjerm - blir det for smått, tro?

4 kommentarer:

 1. Heisann! Gratulerer med ny PC - selv om jeg forstod at den ikke har kommet i hus enda. Og nei, jeg har nok ikke akkurat så mye greie på hvilke PC'er eller skjermstørrelser som fungerer best. Jeg hadde en Laptop tidligere- eller helt ærlig, jeg har den enda, men den er ikke i bruk fordi den ikke virker... (Hvorfor har jeg den da?) Hehe. Nå fikk jeg plutselig en ide om at dette kan jeg lage et blogginnlegg om selv også. Takk for påminnelsen :-)
  Lykke til med PC-prosjektet - og skrivingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette. Jo, det blir spennende med ny maskin, det er jo alltid det. Gruer meg litt til komprimert tastatur, men får ev skaffe et tilleggstastatur om det blir for ille. Samme med mus. Ja, jeg tror at de fleste har en gammel pc eller annen maskin liggende som ikke virker. Jeg har f.eks. fremdeles mine to forrige mobiler liggende, klare for innlevering, men det blir aldri prioritert. Jeg har til og med en gammel... hm, den kan jeg jo spare til kommentar hos deg :)

   Slett
 2. Eh... Den siste setningen der lurte jeg fælt på, hehe. Venter spent, driver på og arbeider med flere innlegg nå. Ellers må jeg bare kommentere det du sa om mobiler. Jeg leverte for ikke så lenge siden hele tre gamle mobiler fra meg ettersom noen i familien samlet inn slike for et idrettslag og fikk penger pr. Mobil. Ganske fint når utdaterte og oppbrukte duppeditter kan komme til nytte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mobiler inneholder dessuten saker som krever spesialhåndtering, så da er det jo ekstra fint at andre hjelper md å rydde opp :) Jeg skal nok bli kvitt de jeg har liggende i løpet av våren selv om ingen tilbyr å hjelpe med akkurat det :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]