23. januar 2023

Nesten klar for avreise!

Så er den lille kabinkofferten nesten pakket klar for 3 ukers skrivereise! Må opp litt tidligere enn vanlig og regner vel med å ligge våken lenge, så da kan jeg like godt skrive litt her i en sen nattetime...

Skrivereisen går til Gran Canaria, så hvis du lurer på hvordan én kabinkoffert kan rekke til tre uker, så skyldes altså det at man jo ikke trenger så mange plagg der nede. Det har funket supert på fem tidligere reiser, så jeg må vel tro at det går greit nå også. Eldre folk fryser vel litt lettere, haha, men satser på at jeg ikke er helt der ennå :)

Selv om dette er ren gjentakelse, har jeg egentlig stresset en hel del i dag. Vet ikke om det skyldes at det jo er tre år siden sist, eller vissheten om at jeg må komme meg til flybussen i morgen tidlig ganske sommerlig antrukket - i 9 kuldegrader. Er bussen presis skal det vel gå greit, men er den forsinket risikerer jeg frostskader. Så fort jeg er ombord i bussen er jeg reddet og kan jeg demontere antrekket, for det er greit å få pakket ned de ytterste lagene før jeg ankommer Gardermoen.

Eller stresser jeg fordi det er første gang jeg sjekker inn bagasjen? Da jeg reiste en del for "hundre år siden" sjekket jeg jo alltid inn, og jeg opplevde også flere ganger at bagasjen min ble sendt feil og at den ankom destinasjonen flere dager etter meg. I varme strøk skal jeg vel tåle akkurat det, men jeg liker nok bedre å ha full kontroll ved å ha med all bagasje ombord i flyet. Men nå var reglene endret så jeg måtte betale ekstra for bagasje og da sjekket jeg like godt inn og kan dermed ha med mer enn de totalt 10 kg som jeg før har tatt med ombord.

Uansett, jeg har alt jeg trenger fra hjemmekontoret i håndbagasjen, også toalettsaker og litt mer. Det aller verste som kan skje er jo at laptopen ikke kommer fram. Dessuten er det jo fint å kunne jobbe litt på reisen. Hvis ikke de rundt meg har altfor lange blikk kan jeg notere litt eller renskrive noe. Denne gangen skal jeg jobb med et "nytt" prosjekt, så på reisen kan jeg jo varme opp litt ved å se litt på tidligere notater etc.

Jeg fikk spørsmål på forrige blogginnlegg om hva jeg gjør med gamle manus. Tja, jeg har vel ingen regler for nettopp det. Novelletekster som ikke ble solgt tar jeg jo vare på, men kun elektronisk. Tanken er at enkelte ideer kanskje kan bli brukt senere, eller kanskje dukker det opp et blad hvor en sånn novelle passer likevel. Vitenskapsromanen, som er mitt aller størst prosjekt, har jeg ikke parkert helt, for jeg kommer til å jobbe mer med den senere. Den må gjøres om så mye at jeg fant ut at jeg like godt kan sette i gang med neste store manus. Det skriver jeg helt sikkert litt om i løpet av skrivereisen.

Fin ny uke til dere som blir igjen her hjemme! 

2 kommentarer:

 1. Straks på tur, du ja! Håper at du får et fint opphold!
  Ser du svarte på spørsmålet mitt om manuskripter, ja. Alltid spennende å høre hva andre skribenter og forfattere har av måter å håndtere gamle manus på! Jeg synes det er lurt å ta vare på, man vet jo aldri hva man kan få bruk for!
  Riktig god skrivereise! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Nå er jeg på plass, og allerede på flyet informerte jeg passasjeren i nabosetet om at jeg er forfatter, haha. Hun har nok fortalt det videre til reisefølget sitt på ca 10. Så nå må jeg leve opp til det :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]