19. januar 2023

En fullstendig ufornuftig avgjørelse

Fjoråret var på sett og vis langt under pari. Jeg hadde enda mindre inntekter enn i de første årene etter at jeg hoppet av fast jobb, og dessuten var inspirasjonen stort sett fraværende. Jeg fikk utrettet en hel del, men uten a det ble innbringende eller at jeg kan skryte på meg å ha vært særlig produktiv.

Før du trøster med at det må være lov å senke skuldrene litt innimellom, må jeg nevne at jeg jo trenger å tjene litt mer enn jeg gjør for å ha mat på bordet og strøm i kontakten, husleie og forsikring. Stort mer forbruker jeg faktisk ikke, men det er greit. Jeg er jammen heldig med at ingen større maskiner og apparater har trengt å bli byttet ut så langt. For jeg venter på at både vaskemaskin og komfyr skal ryke, men er glad for hvert år som kommer og går uten at det skjer. Husleien øker fra 2023, men det gjør jo husleier rett som det er og er vel strengt tatt ingen uforutsett begivenhet.

Så hva finner jeg på når jeg egentlig er raka fant? Jo, bestiller ny skrivereise til varmere strøk!

På grunn av koronaen er det tre år siden sist jeg unnet meg en skrivereise til sydligere breddegrader. Jeg har fundert litt på om jeg skulle få til en tur i vinter, enten i julen eller på nyåret, men tenkte nok at det ville være litt dumt av meg så lenge jeg i hele 2022 har tjent mindre enn jeg forbruker. Både renter og skatt øker jo framover og det ville vært bedre å betale ned på gjeld om jeg kunne. Samtidig er det jo litt trist å ikke unne seg noe som helst på flere år. Det var på nyåret 2020 at jeg var på skrivereise sist, bare et par uker etter hjemkomst stengte landet p.g.a. en viss pandemi. Det er lenge siden og noen ganger har jeg tenkt at jeg har tatt en sånn tre ukers skrivereise for aller siste gang.

Hva er da mer naturlig enn å sjekke priser for flybilletter og bosted og faktisk kjøpe reisen? For nå blir det faktisk skrivereise allrede over helgen! En dag i november var det en indre stemme som minnet meg på at jeg trengte noe å glede meg til, at jeg fortsatt kan være like tøff som da jeg reiste nedover alene den første gangen uten å ane noe om hvor bra det skulle bli. Og dessuten trenger jeg et puff for å komme i gang med mer skriving.

Jeg tenkte at jeg tross alt hadde et par måneder på meg til å tjene inn denne "uforutsette" kostnaden. Det har imidlertid ikke skjedd, men jeg er likevel ved godt mot. På tidligere reiser har jeg kommet hjem igjen til helt bunnskrapt kasse, men denne gangen er det mer å gå på takket være en kreditt som jeg tidligere har greid å betale ned ganske mye på. Så jeg slipper ihvertfall å bekymre meg for hva jeg skal spise når jeg kommer hjem :) Men så var det dette med rentene som jo ser ut til å bli et problem framover - et problem som kun kan løses ved å nedbetale gjeld. Litt ufornuftig er det nok...

Det er litt rart at jeg nå plutselig står foran en sånn reise igjen. Bagasjereglene er endret siden sist, noe som irriterer meg fordi jeg foretrekker å ha alt med inn i flyet, men det får jeg komme tilbake til i et senere innlegg.

Planen er selvfølgelig å skrive en hel del. Jeg starter med et nytt romanmanus, og det gleder jeg meg vanvittig mye til. Litt andre greier skal det bli tid til også, litt variasjon er bra. Men altså mest fokus på skriving, og det fine med å reise alene er jo nettopp at hvis jeg kommer inn i boblen trenger jeg ikke å forholde meg til stort annet enn manus. Jeg har vært bra produktiv på de fleste tidligere skrivereisene, så jeg tar det nesten for gitt at det skal bli bra nok en gang :)

Har ikke begynt å tenke på hva jeg skal ha med ennå, så de siste dagene blir litt travle, men jeg rekker nok et innlegg til før jeg reiser :)

6 kommentarer:

 1. Hei! Så mye spennende du hadde å fortelle! Veldig gøy at du skal på skrivereise, gleder meg til å høre mer om den etterhvert! Og nytt manus? Kjempespennende!

  Jeg lurte på en ting; Hva gjør du med manus som du av ulike grunner enten dropper eller utsetter? Arkiverer du dem til senere, med tanke på å gjenoppta dem på et tidspunkt? Selv har jeg flere manus som ligger litt på vent, fordi jeg har valgt å konsentrere meg om det manuset jeg syntes var viktigst nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja nå er det like før her. Har svart deg i neste bloggpost, men i kortversjon så sletter jeg ingenting, heller ikke tekster som aldri ble ferdige. Men det er nok smart å gjøre som deg å fokusere på én tekst om gangen.

   Slett
 2. Aha! Da jeg så overskriften din, tenkte jeg - "Han skal på skrivereise!" Og det skal du, altså. Så fint det blir. Håper du får skikkelig fin skriveflyt, og god tur :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, så god du er på å gjette :) Takk for det, ja det blir nok topp!

   Slett
 3. Spennende! Og vel unt!

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]