2. januar 2018

Godt nytt skriveår!

Jeg er tilbake på hjemmekontoret, skrivereisen var vellykket og jeg fikk gjort nesten alt det jeg hadde sett for meg. Nå gjenstår bare å betale regningen, men i år skal akkurat det gå veldig greit.

Å reise bort gir anledning til å jobbe på en annen måte - i et annet lys, under en annen sol, med betydelig distanse fra de vante omgivelsene blir det lettere å tenke annerledes. Så, i tillegg til å jobbe med plottet for «Prosjekt Håp» har jeg nok også grublet litt over hvordan jeg kan jobbe bedre i det nye året. Jeg elsker å sette opp mål og strategier.

Jeg har likt de utfordringene jeg har brynet meg på de siste årene, og vet at jeg må finne på noe nytt også i 2018. Den utviklingen jeg har hatt siden jeg sa fra meg fast jobb i 2014, selve utgangspunktet for denne bloggen, er blitt et slags mantra for meg, og jeg har ikke noe ønske om stillstand helt ennå.

Men denne utviklingen handler om mye mer enn det å finne tid til å skrive. Det er også en ganske stor personlig omstilling, og jeg kjenner at det gjør godt både mentalt og fysisk.Det er sikkert en klisje å snakke om harmoni, men utviklingen min, som jo egentlig er en nokså urolig affære, har gitt meg en langt mer positiv innstilling til det meste - med senkede skuldre og løftet hode sier jeg oftere «ja det vil jeg!». Jeg ønsker fortsatt å oppleve mer, men jeg er mer opptatt av å skape minnene selv istedet for å slenge meg med på andres initiativer. Jeg har vært så heldig at disse tre årene har gitt meg mange nye utfordringer som jo igjen har gitt meg store øyeblikk å se tilbake på. Det er først og fremst mulig fordi jeg har tatt initiativ, for det meste jeg har oppnådd er jo saker som det slett ikke var noen selvfølge at jeg skulle lykkes med. Mye var helt nytt. Både å skrive for ukebladene, medvirke i film og TV-serier, drive nettbutikker, og nå være en liten bit av den største musikalsuksessen i landet noensinne - alt dette ville vært utenkelig for meg for bare noen år siden.

Ennå vet jeg ikke om jeg har nådd toppen av det jeg kan få til, derfor blir det spennende å finne ut hva dette året vil bringe! Jeg aner jo nesten ikke noe bortsett fra at jeg har en jobb på en teaterscene fram til påske. Jeg føler på meg at jeg vil fokusere mer på lyd, men jeg vet ikke om det skal skje i år. Jeg vil også jobbe mye med to romanmanus. Jeg setter sjelden opp konkrete nyttårsforsetter, jeg fokuserer nok mer på innstillingen min og kanskje hvordan jeg kan disponere timene litt bedre - eller morsommere. Men jeg lover at jeg fortsatt skal gjøre hva jeg kan for å skape nye opplevelser - og akkurat det kan det jo bare komme gode ting ut av. :)

Heng med her så får du vite hvordan året blir!

Godt nytt år - skriveår, filmår eller frilansår - eller et noe-helt-annet-år!

2 kommentarer:

 1. Hei! Velkommen hjem, og riktig godt nyttår! Så fint at du er fornøyd med turen! Ja, det er utrolig hvordan man kan se en sak fra en annen synsvinkel hvis man reiser bort og reflekterer og jobber med skrivingen derfra.

  Er det virkelig så lenge siden du sa fra deg jobben? Tiden går jammen fort, for jeg husker godt at du reflekterte frem og tilbake på bloggen din, om du skulle hoppe ut i skribentlivet for fullt eller ikke. Og nei da, du har nok ikke nådd toppen enda, du skal jo utgi dine nyere prosjekter også, skal du ikke det da!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det! Ja, er det ikke rart hvor fort tiden går? Jeg synes imidlertid det er veldig lenge siden jeg var i den faste jobben, og jeg tror det er fordi jeg har opplevd så utrolig mye mer enn jeg gjorde da jeg jobbet fast. Årene er ikke lenger kopi av fjoråret, det er det jeg vil prøve på i 2018 også, men før eller siden må jeg nok bremse opp litt for å pleie de aktivitetene jeg allerede har startet med. Jo, noen flere litterære opplevelser har jeg tenkt meg, så kanskje det skjer noe spennende på den fronten i år? ;)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]