23. desember 2017

Jul i utlendighet

Dette er andre gang at jeg er på skrivereise i julen, og selv om jeg jo er glad i norske juletradisjoner er det ikke noe problem for meg å skru av julen rent mentalt. Det er egentlig lite i den spanske bungalowen som minner om jul, bortsett fra en liten rød pyntesekk og en gullstjerne, som begge stod på en hylle før jeg flyttet inn. Ellers er det helt fritt for julepynt. Jeg husker for to år siden, da hadde jeg tatt med papir og tråd for å lage en stor stjerne som kunne henge i vinduet, det pleier jeg nemlig å gjøre hjemme, men nei - jeg droppet det.

Det får nøye seg med julepalmer i år...
I matveien blir det heller ikke spesielt julete. Jeg kunne sikkert finne en restaurant som serverer julemat - det er jo en del fastboende skandinaver her, eller i alle fall unnet meg en bedre middag ute. Men nei - sånne forsøk på å gjenskape noe som jeg uansett ikke vil oppnå hundre prosent, vil bare skape tomhet og savn istedet for lykke. Det får nøye seg at jeg fråtser litt ekstra når det gjelder godteri og ellers nyter litt større porsjoner av det meste. Og så har jeg jo som nevnt rikelig med vin å hygge meg med. Et glass rødvin eller to som følge til skrivingen, blir uansett ikke feil, men heldigvis har ikke flere naboer forbarmet seg over meg.

Julaften og første dag blir nok ganske vanlige dager. Det blir frokost i solskinn på terrassen, en skriveøkt inne, krimroman på solsengen ved bassenget, lunsj på terrassen, kanskje etterfulgt av en rusletur til stranden på ettermiddagen. Og så mer skriving igjen på kvelden etter at det blir mørkt like etter kl 18. Altså omtrent som de fleste andre dagene. Ser ingen grunn til at jeg skal gjøre det annerledes bare fordi det er jul, det er jo skrivingen som er selve grunnen til at jeg er her :)

Det er like greit å vente med julematen til jeg er hjemme igjen, og det er jo heldigvis lov å kose seg med pinnekjøtt, julepålegg og småkaker på nyåret også.

Ønsker deg en gledelig jul! Jeg tar deg igjen til neste år :)

2 kommentarer:

  1. Hallo! Litt sen tilbakemelding her ettersom det er så mange familiejuleselskaper å gå i her hjemme i Norge :-) Høres ut som du har det fint, og det å oppleve en litt annerledes jul enn vanlig kan jo inspirere i videre skriving!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, sent svar her også :) Takk for kommentaren :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]