18. desember 2017

Statusrapport fra skrivereisen

Etter en hel uke burde jeg vel ha litt å melde? Vel, det som fikk meg til å starte dette innlegget er faktisk alkohol, tilgangen er nemlig over all forventning! Men først litt om det som er litt mer skriverelatert.

Jo, jeg har jobbet endel med plottet for neste romanmanus, "Prosjekt Håp". Men jeg har ikke hatt lange økter over tastaturet, og heller ikke skrevet veldig mye. Derimot har jeg tenkt desto mer på fortellingen jeg vil formidle, dette er nemlig en slags fantasy, jeg kan skrive om et miljø og om hendelser som er langt unna realismen. Det blir ingen store slag med tusenvis av fabeldyr som velter nedover åssidene i sin kamp for det gode eller onde, sannsynligvis heller ikke særlig mye magi. Men det jeg altså fokuserer litt på nå er å skape dette samfunnet, jeg må vite litt om vesenene og omgivelsene, sånn at det blir lettere å skrive ut fortellingen senere.

Det fine med dette er at jeg kan jobbe like godt på en solseng som ved tastaturet. I dag tenkte jeg ut litt anatomi mens jeg slappet av under solen. Og så er det selvfølgelig om å gjøre å få notert litt etterpå. Jeg har satt opp en hel liste over temaer jeg bør ha tenkt gjennom, og kanskje er jeg halvveis. Detaljer kan selvsagt legges til senere også, det er de store linjene som er viktige nå.

Ellers har jeg jobbet litt med nettbutikkene, for helt til i dag har juleshoppingen gitt svært hyggelige resultater for min del. Etter bare to uker var desember min beste måned noensinne. Nå er det ikke lenger mulig for kunder å få varene levert før julaften, så salget roer seg nok.

Men så var det dette med alkohol, da. Jeg drikker normalt svært lite, og selv her i syden hvor alkohol jo er billig, begrenser jeg meg til litt sangria og noen øl. Jeg er så kjedelig at selv om jeg har dette tilgjengelig, glemmer jeg på enkelte dager å drikke noe annet enn kaffe og vann. Men nå må visst drikkerutinene oppgraderes en anelse!

For noen dager siden var det trøbbel med svømmebassenget, det gjorde meg ingen verdens ting, for jeg vet jo at vannet i bassenget er iskaldt så jeg bader uansett ikke der. Men eieren kom innom og beklaget seg så mye, og ville gi meg en rødvin som plaster på såret. Man må jo nesten takke og ta imot, og jeg tenkte at siden jeg jo skal være her i julen, ville jeg nok uansett kjøpt rødvin til en litt bedre middag. Men det stopper ikke der.

I dag reiste naboen min. Vi har pratet litt "over hekken" og hatt en hyggelig tone hele uken. Han ville at jeg skulle ha en flaske Cava som han uansett ikke kunne ta med seg, og så fikk jeg jammen litt snacks også. Cava er jo nydelig på en varm sommerdag, men jeg ser ikke helt for meg at jeg kan trylle i meg en hel flaske - den er jo ikke særlig fristende dagen etter at den ble åpnet. Men det stopper faktisk ikke der, heller...

En annen gjest reiste en halvtime senere, og kom bort til min bungalow med en uåpnet rødvin pluss en 3/4 full brandy! Himmel, tenkte jeg, jeg kan jo ikke konsumere alt dette uten at det går hardt utover jobbingen! Han måtte kaste det hvis jeg ikke tok imot, så hva gjør man? Jeg tenkte at rødvinen kan jeg nok ha glede av, og så kan jeg jo gi brandy'en videre til noen andre hvis jeg får problemer med å helle det i meg, ha-ha.

Så altså, her sitter jeg med litt tørr, spansk brandy i bunnen av et glass, og funderer på hvilken av mine svært enkle feriemiddager som skal få følge av rødvin. Omeletten, pølsene eller kjøttbollene? I dag blir det uaktuelt, for på menyen står det frityrstekte fiskestykker. Hvis det er flere gjester her på julaften kan jeg kanskje invitere alle innom på et glass?

Mer om skrivingen om et par dager!

2 kommentarer:

 1. He he, skal si du er blitt populær! Veldig hyggelige ferienaboer du har, da! Du får dele litt med manusfigurene dine, og lage en historie om dette også...

  Gøy å høre om skriveplanlegging i Syden. Høres slett ikke dumt ut. Da jeg var i Spania var jeg på besøk, og da er det ikke like enkelt å dukke ned i manuskript. Så du blir der i julen, ja! Høres hyggelig ut, og sikkert en opplevelse å oppleve julen utenlands. Du får ha fortsatt fine førjulsdager, enten det er på stranden eller med nesa i manuskript, eller begge deler samtidig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det gir resultater å prate litt med naboene :) Nå skal det sies at et par reiste i dag, men uten å komme innom med drikkevarer, egentlig burde jeg vel være litt lettet...

   Skrivereisen for to år siden, den aller første som varte i 5 uker, omfattet både jul og nyttår, så denne julen vet jeg hva jeg går til. Jeg er glad i norsk jul, men greier helt fint å "skru av" julen om jeg vil. Kanskje jeg kjøper en julestjerne her, men ellers har jeg tenkt å ta igjen med litt julemat etc når jeg er hjemme igjen. Gode førjulsdager til deg også!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]