27. desember 2016

Ny skrivereise!

Du som har fulgt meg en stund husker nok at jeg dro på skrivereise sist vinter. Litt usikker på hvordan jeg ville takle et langvarig utenlandsopphold helt alene, utfordret jeg meg selv på å tilbringe fem uker på sydlige breddegrader, nærmere bestemt Gran Canaria. Hele hjemmekontoret ble med og jeg hadde ikke så mange andre planer der enn å jobbe. Det ble en fantastisk erfaring! Arbeidsdagen ble naturligvis annerledes enn her hjemme, men alt fungerte veldig fint. Det var forresten der jeg begynte å skrive seriøst på "Vitenskapsromanen".

Når noe blir vellykket kan det godt gjentas, ikke sant?

Nå i desember har jeg derfor lagt planene for en ny skrivetur til samme sted! Opplegget blir omtrent som sist, bortsett fra at denne gangen nøyer jeg meg med tre uker, og tar derfor sjansen på å bo på samme sted hele tiden uten å flytte omkring på øya. På denne turen har jeg tenkt å gå i gang med mitt neste, store skriveprosjekt. Nå vet jeg litt mer om hva jeg går til, og regner med å komme kjappere i gang med de produktive skriveøktene.

Avreisedatoen blir dermed en naturlig frist for at jeg sender fra meg "Vitenskapsromanen", det skjer altså i januar. Forlaget bruker nok noen uker på å gi tilbakemelding, så jeg kan uansett ikke følge opp før jeg er tilbake i Oslo. Jeg kommer selvfølgelig til å jobbe mye mer med "Vitenskapsromanen" senere, selv om 2017 altså blir viet et nytt hovedmanus.

Med mindre det skjer mye uforutsett vil jeg prøve å få til en tilsvarende skrivetur hver vinter framover. Det blir både en grei investering i nye impulser og litt miljøendring, men kjennes også som en slags premiering selv om jeg jo jobber de fleste dagene. Tanken er å la hver skrivetur være selve startskuddet for et nytt, årlig skriveprosjekt. På den måten presser jeg også meg selv litt på å starte nye prosjekter, men også på å lande og avslutte - for akkurat det er faktisk like viktig som det er å sette igang :)

Høres ut som en god plan, eller? ;)

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Ja, jeg synes det høres ut som en veldig god plan! Håper at alt går etter den planen du har siktet deg inn på! Skrivetur høres veldig spennende ut! Du får holde oss andre oppdatert :-) Selv skal jeg til Spania etter hvert, men det er flere måneder til. Men en utenlandsreise eller reise i det hele tatt vil vel alltid inspirere til skriving for en skribent. Gleder meg til å høre mer om dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk! Må innrømme at planen som i forrige uke var så god, allerede er til revurdering, haha. Sken er at januar kommer til å gå som en vind, kanskje den årlige turen må bli innspurt heller enn kick-off... Vi får nå se.

   Slett
 2. Jeg heier på deg! Du er tøff - og du får det til! Lykke til med tur og skriving! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liv Hege! Så hyggelig med hilsen, takk for oppmuntring!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]