18. juli 2016

Novellen «Svart katt over veien» i Vi Menn

Denne uken kan du lese krimnovellen min «Svart katt over veien» i Vi Menn!

Jeg har tidligere nevnt at jeg vanligvis ikke vet når novellene mine trykkes, derfor blir det heller ikke så mye omtale her på bloggen. Bladene gir meg sjelden noe vink, og det er heller ikke viktig nok til at jeg spør dem. Det er for såvidt greit siden jeg har lært meg å bli ferdig med teksten i det den er solgt. Men Vi Menn sender fortsatt bladet når jeg har med noe, og det er stor stas å finne det i postkassen. Nå dumpet nylig denne ukens utgave (uke 29) i kassen, og der kan du altså lese om en noe uheldig rørleggers møte med fortiden og en svart hannkatt...

Illustrert av Bogdan Bocianowski
Mens jeg skrev denne novellen dukket det opp mange nye tråder og historier underveis. Jeg hadde lyst til å skrive mer om karakterene og hver enkelts historie enn det jeg fikk plass til. Da er det jo ekstra artig å skrive, men faktisk litt vanskelig å begrense seg. Kanskje jeg blir nødt til å skrive en lengre versjon senere, eller kanskje noe av det jeg ikke fikk med her kan brukes i fremtidige noveller.

Jeg er imidlertid ikke så sikker på om leserne vil oppdage alle trådene som ligger der i bakteppet. Og kanskje finnes de fleste bare i forfatterens eget hode? Noen gang er det heller ikke tilstrekkelig å hinte i en ukebladnovelle, for det er jo bare sånn at fortellingene gjerne leses litt raskt, kanskje i konkurranse med et TV-apparat som står på, eller som et kort avbrekk fra noe annet man holder på med. Da er det nok hovedhandlingen som er det viktigste. Men også i hovedfortellingen ligger det denne gangen en alternativ vri og lurer i bakgrunnen, nesten som en parallell historie, og jeg lurer veldig på om folk faktisk leser denne novellen på to ulike måter, sånn som det faktisk er mulig. Tenk om jeg kunne sittet inni alle de lesende hodene rundtom og gjort notater, he-he. Vel, med et opplag på 53.248 (2015) ville jeg nok fått det rimelig travelt, selv om ikke alle leser novellene...

Håper noen får lest! Uansett, ha en flott sommeruke!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med Vi menn -novelle! Jeg har selv hatt noen på trykk der, og det er stor stas! Kjenner meg også igjen i tankegangen din, men du som selv påpeker, ukebladlesere, skummer stort sett igjennom. De vil ikke sitte igjen med mange spørsmål. Men hvis du gir ut novellene dine i bokform, så kan du gjøre noe langt mer enn i ukebladnovellene. Og det går an å si; ja takk, begge deler! Igjen, grattis! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det :) Ja, vi fpr se om det kan bli en novellesamling etter hvert, og i så fall blir nok de flese tekstene bearbeidet litt, men formatet er jo litt begrenset likevel. Uansett, har ingen sånne planer "denne uken" :)

   Slett
 2. Hei, og gratulerer så mye med publisering! Utrolig hva du får til på novellefronten! Spennende det du sier om å skrive en lengre historie en annen gang og utbrodere litt! Det hadde vært noe! Stå på! God tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) Nå skriver jeg jo på to andre lengre historier, så det er nok der jeg først og fremst burde bruke gløden for å skrive langt. Men det er faktisk ikke så lett å bare gjøre akkurat som man burde... ;)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]