3. juli 2016

Endelig en god skrivedag

Jeg tror faktisk at det hjalp å skrive det forrige innlegget om at det eneste som gjelder er å produsere! Jeg sliter nemlig med å komme videre med det store manuset mitt. Det fikk meg til å tenke, og grublingen har gått mye lenger enn det jeg skrev om. Bl.a. fikk jeg det for meg at det kanskje ikke er skrivingen jeg utsetter ved å stadig bruke tid på forefallende småoppgaver som slett ikke haster - jeg har nemlig i lang tid gått med dårlig samvittighet for en annen litt større oppgave som jeg har utsatt i flere måneder. Jeg hadde lite lyst til å sette i gang med den oppgaven, og ved stadig å være opptatt med småsakene ble den uløste oppgaven ytterligere utsatt.

Men i går, lørdag, tok jeg meg sammen! Det tok meg bare fire timer å fullføre jobben, og det ser faktisk ut som om det var alt som skulle til! For i dag har skrivingen løsnet!

Jeg har så langt jobbet meg gjennom halve «vitenskapsromanen», liksom for å varme opp. Underveis har jeg knadd litt tekst, men vært bevisst på at det er altfor tidlig å finjustere språk etc. Jeg har gjort notater underveis i manus hvor teksten blir for ensformig og bør brytes opp eller arrangeres på en annen måte. Også det skal jeg vente litt med. Jeg har gjort notater for de ulike karakterene, både for fysisk utseende og personlighet og væremåte etc. Jeg trenger å bli bedre kjent med flere av karakterene.

Og ikke minst har jeg begynt å skrive nye kapitler! Det er ganske frustrerende å vite at de siste ukene har jeg hatt mange gode ideer til både dialog og hele scener, uten at jeg har notert noe som helst. Hovedlinjene husker jeg fortsatt, men detaljer er gått i glemmeboken. Nå er det bare å håpe på at når jeg nok en gang har dukket inn i dette lille store universet, vekkes de samme ideene opp igjen...

Hittil har det vært en solrik søndag, både inne og ute, og isted vurderte jeg faktisk å dra ut en tur. Men nå har det skyet til, og jeg kjenner at jeg blir roligere. Da jobber jeg bedre. Jeg har trukket ned persiennen foran arbeidsplassen min, bare for å slippe å se hva som skjer utenfor vinduet. Måtte kveldsmørket komme smygende allerede klokken 16... ;)

God søndag!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Så bra at det løsner (og lysner) i skrivingen! Det høres veldig befriende og inspirerende ut at du endelig har funnet ro til å arbeide mer med hovedmanus!Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det kjennes godt å ha jobbet litt med manus igjen. Jeg må stå på framover hvis jeg skal komme i mål. Selv om jeg ikke kan greie det før jeg må ta den viktige avgjørelsen, ville det vært fint å i alle fall vite at jeg har fått gjort noe. Ser ut til å bli en grå dag i dag, det passer i hvertfall meg helt fint :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]