9. februar 2016

Syk mann uten mening - i Hjemmet nr 6

Så ble det faktisk to uker på rad i Hjemmet! Litt artig å ikke være døgnflue - eller kanskje det ville passet bedre med «ukeflue» i denne sammenhengen :)

Krimnovellen «Syk mann uten mening» har utgangspunkt i et rutinepreget ekteskap hvor hun er lei av at han aldri mener noe som helst. Jeg har faktisk allerede fått tilbakemelding om at den var litt original - det likte jeg selvsagt godt å høre. Nok en gang er den flotte illustrasjonen laget av Erlend Tønnesen.

Denne fortellingen har faktisk en lang historie. Første versjon var nok en anelse morbid og kanskje litt i særeste laget for et ukeblad. Helt ærlig trodde jeg at den endelige versjonen også ville være litt over streken, men som jeg nevnte i et tidligere innlegg er nok ukebladene en langt mindre rigid lekegrind enn jeg trodde før jeg begynte å skrive noveller. Det er lett å være forutinntatt før man har gjort et forsøk, ikke sant? Kanskje er det mer rom for originalitet innen krimsjangeren enn relasjonsnovellene, ikke vet jeg, men jeg tror vel egentlig ikke det. Håper ikke at det er noen større forskjell mellom sjangerne. Det er uansett svært inspirerende å vite at jeg ikke trenger å følge så enormt strenge regler.

Jeg har kjøpt begge de to bladene. Selv om jeg ikke er i målgruppen for det meste av innholdet, leser jeg gjerne de andre novellene og romanutdragene for inspirasjon og skolering. Dessuten er det greit å oppdatere seg litt på hva ukebladene ellers trykker, for det definerer så klart leserne og kan noen ganger også gi meg ideer til nye fortellinger.

Ha en fin februaruke videre!

2 kommentarer:

  1. Hei! Du verden, gratulerer så mye! Du imponerer stadig med noveller i ukebladene! Fantastisk hvor mye du får utgitt! Helt enig, ta vare på ukebladene du er publisert i, og les de andre novellene som inspirasjon. Det ville jeg også gjort! Gratulerer igjen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, og takk for det! Nå blir det nok lenge til neste gang jeg har noe på trykk, så da får jeg finne noe annet å blogge om. Og det blir det ganska snart, for i dag fikk jeg en forespørsel om et slags oppdrag allerede imorgen, og jeg gruegleder meg noe vanvittig. Uansett hvor pinlig det måtte bli, kan det sikkert bli et artig bloggnnlegg, hehe...

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]