23. august 2015

Ny novelle i Familien uke 35

Det er jo nesten litt uvirkelig - nå er jeg på trykk igjen! I kommende utgave av Familien finner leserne novellen min, «Skiftende bris». Dette er en enkel og laid-back fortelling om et ekteskap som har gått seg litt fast. Historien veksler mellom de to, samtidig som vinden er med på å underbygge uroen. Håper noen får lest den!

Igjen er illustrasjonen hentet fra en større nettdatabase, og bortsett fra at hovedpersonene aldri er så nære hverandre i fortellingen, passer den helt fint sånn ellers.

Denne gangen ble jeg imidlertid overrasket over at bladet har satt inn små overskrifter i teksten min - hele sju, faktisk. Det farger på sett og vis formidlingen og jeg synes ikke det var en veldig god idé, fordi flyten forstyrres. Jeg har heller ikke sett sånne deloverskrifter i noen noveller tidligere, og ble vel mest av alt forbauset. Teksten er jo så pass kort at det ikke burde være nødvendig. Håper at leserne skjønner at det ikke er jeg som har lagt inn de overskriftene, he-he.

Det er jammen en prøvelse dette med å ikke skulle bry seg etter at tekstene er solgt! Jeg må nok øve meg litt mer :)

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny ukebladnovelle! Flott at du sier fra, denne gangen skal jeg forsøke å få det med meg!

  Ang. underoverskriftene som du forteller om så er jeg helt enig med deg i at det ikke passer seg at bladet omskriver og tolker novellen din på sin måte, uten å spørre eller si fra til deg. Dersom de hadde konfrontert deg først, kunne du nemlig trukket novellen tilbake dersom dere ikke ble enige. Nå har jeg jo imidlertid ikke lest den enda, så jeg skal være forsiktig med å si for mye, men utfra det du sier høres det litt spesielt ut. Skjønner at de har ansvar for å designe bladet, men underoverskrifter hører med til selve historien og er forfatterens sak, mener jeg. Tror imidlertid at dette er noe som skjer av og til. Muligens for at det skal bli lettere å lese teksten i små økter, men likevel...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du stikker innom sånn at du får med deg siste nytt :)
   Vel, de har jo ikke justert teksten min, jeg syntes bare det var litt unødvendig med de titlene. Det er vel vanlig praksis for feature-artikler, men blir litt rart når teksten er fiksjon. Ja, de har nok gjort det i beste mening, og kanskje det er vanligere enn jeg tror. Hadde bare ikke sett det før.
   Nå er det lenge siden jeg har solgt noe nytt, må vel ta meg sammen og skrive litt igjen snart. God uke!

   Slett
 2. I dag har jeg for kanskje andre gang (?) i mitt liv kjøpt et ukeblad! :-) Ukeblader er ikke noe jeg kjøper ofte, nei. Synes de har et tidløst preg, og at man like gjerne kan gripe til et gammelt et hos tannlegen eller frisøren - det står det samme der uansett. Har jeg tenkt.
  Uansett: I dag kjøpte jeg Familien, fordi jeg var nysgjerrig på å lese hvordan du skriver.
  Jeg tenker at novellen din passer veldig godt i et ukeblad, den har en fredelig, behagelig stemning, tar opp et tema folk kan kjenne seg igjen i, har en "moral" de fleste kan si seg enig i. Man hygger seg mens man leser, samtidig som det "gir mening". Jeg synes den var fin; gratulerer med den!
  Senere skal jeg bla gjennom resten av bladet, gjette kryssordene. Og den ene hekleoppskriften tar jeg kanskje vare på. Ukeblad er kanskje noe jeg burde investere i oftere? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Randi! Takk for flotte kommentarer, veldig glad for at du likte novellen! Jeg oppdager jo at jeg skriver litt ulikt fra tekst til tekst, i alle fall er den energien eller flyten man kjenner inni seg mens man skriver, litt ulik. Sikkert fordi jeg ikke helt har "gått meg til" ennå :)
   Og ja, jeg er også positivt overrasket over ukebladene. Flere har litt å lese i tillegg til at som går på slanking og reklame for kosttilskudd. Selv om det kan være litt "tidløse", så er det jo ment som lett tilgjengelig lesestoff. Kos deg med kryssordet!

   Slett
 3. Hei igjen!
  Nå har jeg endelig fått kjøpt bladet og lest novellen! Jeg har sett etter bladet i flere forskjellige butikker på flere ulike dager denne uken, og tenkt at hvor godt har du egentlig reklamert for bladet og novellen, siden jeg ikke fant det noe sted, hehe. Men så fant jeg det til slutt i dag, og nå har jeg endelig fått lest!

  Jeg synes det var en god novelle, sommerlig og fin! Veldig idyllisk og familiær, ja! Gratulerer så mye, godt jobbet! Dette var kjempeflott! Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, Gro Jeanette! Og takk for fin tilbakemelding! Ser at verken du eller Randi kommenterer underoverskriftene, da gjorde det kanskje ikke så mye fra eller til likevel.
   Hehe, jeg har nok ikke reklamert sååå mye for bladet da, har liksom ikke all verdens lesere her på bloggen heller. Men kanskje Familien spesielt omsettes mest gjennom abonnement? Jeg vet ikke.God helg!

   Slett
 4. Jeg glemte å kommentere overskriften som var satt inn av redaksjonen; jeg er kanskje ikke den rette til å kommentere, for jeg har en tendens til ikke å lese overskrifter! Synes nok red kunne nøyd seg med å lage luft mellom avsnitt/deler uten å sette inn overskrifter som tolker/understreker, men sånt må man kanskje bare finne seg i når man har solgt teksten?

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]