22. januar 2015

Stille av Susan Cain

Nå har jeg brukt det gavekortet jeg skrev om i et tidligere innlegg!

Jeg har liggende flere romaner som jeg ikke har begynt å lese, og snart er det jo dessuten Mamutsalg igjen. Så jeg brukte gavekortet på litt andre type bøker enn romaner. Som tidligere nevnt synes jeg at utvalget er ganske dårlig i de fleste bokhandlene, med mindre man er på jakt etter billigutgaver av bestselgerne.

Og så var det vel nettopp to sånne jeg endte opp med, paperback. Men jeg fant to titler som jeg virkelig gleder meg til å lese; Jakten på Olav den hellige av Øystein Morten, og Stille av Susan Cain.

Førstnevnte er interessant fordi jeg liker historie, og da særlig når vinklingen er litt vitenskaplig og utforskende.

Stille hadde jeg såvidt hørt om, selv om den har toppet salgslister i lang tid. Den handler om introverte personer i et samfunn hvor det meste er tilrettelagt for de utadvendte til tross for at den introverte gruppen faktisk utgjør nesten halvparten av oss.

Jeg tror at en sånn bok, i tillegg til å være interessant i et samfunnsperspektiv, kan gi meg mange nyttige tanker og ideer også når det gjelder å bygge karakterer og ikke minst for å forstå personene i fortellingene mine. Litt psykologisk innsikt må til for å skape troverdige karakterer, ikke sant?

Susan Cain har høy status som foredragsholder og inspirator for mange. Bøker har vært en viktig del av oppveksten hennes, og nå gleder jeg meg til å lese boken hennes. Jeg anbefaler et kort (19 min) foredrag med henne på Ted.com.

Nyt torsdagen!

2 kommentarer:

  1. Hei, ja det er nok smart å lese litt bøker også. Jeg må innrømme at jeg ikke alltid er så flink til det. Jeg har ikke lest noen av de to titlene du nevner her. Jeg leser ikke så mye vanlig historie, men da jeg gikk på videregående for en del år siden, hadde jeg kunsthistorie som fag. Det har hengt litt ved meg siden, synes fremdeles det er interessant. Og da spesielt egyptisk historie har jeg lest mye om. Det er i det hele tatt mye nyttig man som skribent kan plukke opp eller la seg inspirere av når man leser bøker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Egypts historie er jo veldig spennende, og kunst er jo en viktig del av historien i store deler av verden. Ja, mye å la seg inspirere av, det er fint å tenke på at det aller meste jo kan få plass i en historie. Der har den som skriver mye makt i sitt tastatur :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]