6. januar 2015

Gavekort

Hva er en bedre start på året enn å ha et gavekort som kan brukes hos en bokhandel?

Jeg var innom en bokhandel i forrige uke, mest for å se om jeg fant noe som frister. Men en bokhandel er ikke lenger hva den engang var. Det meste av arealet er viet stabler med gavebøker, tablebooks og et hav av mat- og slankebøker - dog ikke på samme salgsbord. I tillegg er det satt av et stort areal til paperbacks og billigutgaver av tidligere bestselgere. Og så er det gjerne en stor avdeling med gratulasjonskort, gaveposer og litt penn og tusj og sånn. Videre en overraskende stor reol med kalendere nå i januar, til tross for at flertallet av oss vel droppet å fornye Filofaxen sin for et tiår siden.

I et lite hjørne finner man alle de andre utgivelsene. Det vil si, noen få av dem. Hvis du vil ha fagbøker, temabøker, eller romaner, noveller og dikt som ikke var bestselgere, kan du faktisk ikke regne med å finne dem i en vanlig bokhandel.

Jeg kikket litt i sistnevnte utvalg, men fant ikke noe som appellerte umiddelbart. Så jeg må nok finne en annen og litt større butikk, som kanskje fortsatt opererer sånn som bokhandlene en gang gjorde.

Hvor er ditt favorittsted for å finne interessante bøker som du kanskje ikke visste at du ønsket deg? Lokal bokhandel, eller kanskje en nettbutikk?

4 kommentarer:

 1. Hei! Jeg fikk også et gavekort hos Ark til jul. Skal innom i morgen og se hva jeg finner, men uansett får jeg nok brukt en del av kortet ettersom jeg har bestilt et par bøker som skal brukes som gave. Ganske riktig, de måtte bestilles, ikke mulig å finne dem utstilt. Viktigere med kokebøker, ser det ut til...

  Når det gjelde filofax'er og almanakker; Jeg bruker slikt enda. Synes det er greit å ha en oversikt offline også. Synes forresten det er kommet mange fine varianter. Den jeg har i år, ville du likt. På forsiden står det; Den som intet våger, intet vinner! Jeg burde sikkert levd litt mer etter det selv også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, noterer jo iblant med penn og papir jeg også, men har det på PCen. Har aldri vågt å ta i bruk mobilen for notater og planlegging, til det har jeg blitt frastjålet eller mobil har plutselig sluttet å virke og alt går tapt. Vet det er kommet gode synkroniseringstjenester sånn at man lagrer flere steder etc, men nå er jeg jo uansett innom hjemme.PC daglig.

   Og ja, må vel sjekke litt på nettbutikkene når det gjelder møker, og så kan bokhandelen kanskje bestille for meg sånn at jeg får brukt opp gavekortet ;)

   Slett
 2. Biblioteket er mitt favorittsted. Der kan jeg slumpe til å finne bøker jeg ikke ante eksisterte, og i hvert fall vårt lokale bibliotek er flink til å ta inn utgivelser av "de usynlige" debutantene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg er også bibliotek-glad :) Vanket der mye tidligere, mer for ulike typer research enn for å låne bøker da, men det ble jo noen hjemlån også. Jeg heier på innkjøpsordningen! God helg! :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]