20. november 2016

Nå prøver jeg meg på noe nytt igjen!

Denne helgen skulle jeg avslutte et skriveprosjekt, men blir helgen noen gang sånn som man hadde tenkt seg? Det er helt greit, søndagen har ennå noen timer igjen og det er heller ikke store jobben jeg skal gjøre. Dessuten er det ingen andre enn jeg selv som har satt fristen, og den viktige eposten sendes uansett ikke avgårde før i løpet av mandagen...

Nå lurer du vel på hva jeg holder på med, for «Vitenskapsromanen» er det vel ikke? Nei, det er nok ikke den, men et vesentlig mindre og enklere prosjekt. Det vil si, selve prosjektet krever en hel del jobbing med både struktur, tekst og bilder, men akkurat nå handler det mest om å selge inn en idé og legge ved nok stoff til at redaktøren kan vurdere om det er interessant at jeg jobber videre med konseptet.

Det handler om en artikkelserie som jeg har nevnt ved et par anledninger tidligere i år. Jeg vil ikke gå inn på tema og detaljer, men har altså fått en idé til en serie i 8 deler som jeg tror passer godt for et ukeblad, Jeg ser for meg en artikkel hver fjerde uke, men frekvensen kan diskuteres og form og mengde kan relativt enkelt tilpasses. Hvor stort oppslag det kan bli avhenger litt av hvordan bildene trykkes. Alt dette gjør det litt vrient å vurdere tekstmengde.

Nettopp derfor, før jeg låser strukturen vil jeg lodde interessen hos ukebladene. Selv om jeg har solgt en god del noveller tidligere, blir dette mer feature enn fiction, og dermed er det en helt ny person som skal overbevises. Jeg må med andre ord selge inn både ideen og meg selv - bladet går neppe med på et opplegg uten at de først kjenner seg trygge på at jeg kan stille med nødvendig mengde tekst og bilder, og ikke minst at jeg er til å stole på m.t.p. å levere stoff i tide. Da er det sikkert ingen ulempe å bruke fiction-ansvarlig som referanse.

Det finnes imidlertid enda et hinder. Selv om de skulle finne på å like ideen min, kan det allerede være for sent for 2017. Jeg aner ikke om de store linjene er lagt, og om temaet mitt er dekket opp av annet stoff. Jeg vil derfor skynde meg litt. Hvis ett blad takker nei, seiler jeg raskt videre til neste.

Du som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke har solgt feature tidligere, så her presser jeg meg til å prøve noe nytt. Selv om dette skulle lykkes, har jeg ikke tenkt å produsere mye stoff av denne typen. Det er mest for å utfordre meg selv, pluss at serien jo handler om stoff jeg har lyst til å dele med andre. Akkurat denne serien tar for seg to temaer som jeg har interesse av og en hel del kunnskap om. Dessuten blir vinklingen personlig, en kombinasjon jeg håper vil falle i smak hos de som bestemmer.

Det siste finner jeg forhåpentlig ut av om ikke altfor lenge...

2 kommentarer:

  1. Hei! Flott at du kaster deg utpå, og prøver deg på noe nytt! Dette høres spennende ut! Gleder meg til å høre mer om dette, du får holde oss andre orientert! :-) Lykke til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og takk! Jo, jeg er litt spent på dette, en ting at det er første gang jeg prøver å selge tekst utenom noveller, men det er jo også et ganske omfattende opplegg, ikke bare en enkelt artikkel som det kanskje kunne vært enklere å selge inn. Vi får nå se, det handler vel litt om å prøve ut ideer også, kan være artig og lærerikt selv om det ikke kommer på trykk. Jepp, forteller selvsagt om utfallet :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]