20. februar 2014

Svart ringperm fra arkivet

Jeg leter fortsatt etter de gamle konsulentuttalelsene, og i disse dager saumfares innholdet i en stor reol som inneholder mye rart. Det meste som står der er støvet ned for lenge siden, og for hver perm jeg åpner blr jeg tatt med tilbake i tid. Det er egentlig ganske spennende, men det er tidkrevende siden det jo blir mange artige gjensyn. Ikke alt er relatert til skriverier, men også andre interesser. Jeg har nok hatt et visst system i arkivet, men i mitt neste liv må jeg opplagt finne bedre løsninger på langtidsarkiveringen - kanskje til og med ansette egen arkivar som kan holde orden på gamle konsulentuttalelser ;)

Blant gamle minner fant jeg en svart perm fullpakket med leksjoner fra en brevskole som het Skriveinstituttet. Jeg har selvsagt visst om denne permen, men trodde innholdet var nokså magert, siden jeg bare fullførte et par leksjoner. Jeg trodde at leksjonene ble sendt ut etter hvert som kurset skred fram, men så ser det ut til at permen faktisk rommer hele kurset med mye nyttig stoff for akkurat den prosessen jeg er i nå. For eksempel mange gode tips vedrørende skriving og salg av ulike tekster til ukepressen. Permen har samlet mye støv, for den siste leksjonen ble rettet i 1992, altså for 22 år siden! Og siden har permen knapt blitt viet oppmerksomhet.

Dette virker som et seriøst kurs, og det var jo ikke gratis heller, så hvorfor jeg ikke fortsatte skjønner jeg ikke nå i dag. Men jeg tror det har sammenheng med det å ha en nokså tidkrevende jobb. Og dessuten - da internett kom for fullt på nittitallet, brukte jeg en del tid på å utvikle egne nettsteder og stagget dermed skrivekløen.

Nå har jeg bladd litt i denne permen. Etter 22 år er naturligvis noe av stoffet utdatert, men likevel tror jeg at jeg skal bruke litt tid på å lese gjennom de fleste leksjonene.

6 kommentarer:

 1. Åh, så spennende.
  22 år gammel skatt det der med andre ord :)

  1992, jeg føler meg som den drittungen. Da var jeg hele 6år og kunne kanskje skrive navnet mitt :p

  / Lithanna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lithanna! Alltid kjekt med skattejakt! Ja noen av oss er litt eldre/yngre enn de av oss som er litt yngre/eldre. Håper det ikke finnes noen øvre aldersgrense for å debutere, jeg er nok neppe klar med det aller første :)

   Slett
  2. Alt til sin rette tid, nei ? :)

   Slett
 2. Jeg må nesten kommentere dette også. For dette er et landskap jeg kjenner meg igjen i! For veldig mange år siden vurderte jeg å bestille akkurat det samme kurset. Jeg fikk en brosjyre, men bestilte ikke kurset. Jeg angret, men innså samtidig at jeg hadde nok å drive på med i forbindelse med skolegang på videregående.

  Veldig mange år senere, lenge etter at jeg startet skribentforeningen jeg driver nå, fikk jeg det samme kurset tilsendt helt gratis av en prosjektkontakt via skriveprosjekter og internett. Han mente at dersom ikke jeg kunne bruke det selv, ville jeg kunne få bruk for det i forbindelse med foreningen jeg driver. Litt utdatert i forhold til adresselister etc., ja, men ikke verre enn at det er mye nyttig læring i selve skrivekapitlene. Dette er et stort kapittel, egentlig burde jeg skrive en bloggpost om det på min egen blogg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg tror dette må ha vært et av de første, seriøse skrivekursene. Sjekket litt og det ser ut som om det ikke lenger finnes noe Skriveinstituttet. Men nå arrangeres det nok mange flere workshops etc, som kanskje er mer givende for utålmodige forfatterspirer. Ikke vet jeg, jeg er jo tålmodig som lar det gå 22 år mellom hver leksjon :)

   Slett
 3. Jeg tror også at det var et av de første. Jeg var på et skrivekurs på Litteraturhuset i Oslo i november, det var veldig bra og gikk over to kvelder 4t+4t, mandag og tirsdag 18.00-22. Det passet meg veldig bra sånn på kveldstid. Jeg har sansen for sånne småkurs som ikke tar et halvt år eller liknende, men som bare går over noen kvelder, synes det fungerer bra! Litt kostbart, ok, men det er verdt det. Synes også det er greit å være litt oppdatert på grunn av skribentforeningen.

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]