24. juli 2023

Nytt blikk på manus?

Kort tur innom! Jeg er nok en gang i feriehuset, må jo bruke det mest mulig i sommerhalvåret når hagen er frodig og det ikke koster skjorta å unngå å fryse ihjel innendørs. Jeg skriver litt hver dag, men prøver også å få gjort litt i hagen.

Nytt i år er at jeg har skaffet meg lesebriller! Jeg har tidligere tatt sånn synskorrigerende laseroperasjon, og det funker helt fint til daglig. Men, som øyelegen påpekte den gangen for snart ti år siden, så må man uansett bruke data/lesebriller. Jeg har vært veldig treg med å skaffe meg noen, men forleden fant jeg tilfeldigvis noen hos en bokhandler, og kjøpte med meg disse knall oransje.

Det blir definitivt et nytt blikk på manus, og selv om styrken ikke er helt perfekt funker det bedre med enn uten. Særlig om morgenen før jeg er skikkelig våken, eller om kvelden når jeg begynner å bli litt sigen. På hjemmekontoret har jeg alltid fulgt litt med på hva som skjer utenfor vinduet som jeg sitter ved. Med lesebrillene merker jeg at fokus er annerledes og jeg må ta av meg brillene for å se forbi vinduet. Dermed konsentrerer jeg meg faktisk bedre om det som skjer på skjermen.

Den eneste ulempen så langt er at jeg blir skikkelig kvalm hvis jeg reiser meg brått opp for å hente meg litt kaffe eller noe, hvis jeg glemmer å ta av brillene først. De funker svært dårlig til daglige aktiviteter, og det venner jeg meg nok til.

Nå jobber jeg med Kryp-romanen, og det går litt i pov og de ulike perspektivene. Mer om det i neste oppdatering om ikke altfor lenge.

Nyt juli!

2 kommentarer:

  1. Hei! Grattis med nye briller! Jeg har også vært hos optiker nettopp, og det blir nye briller på meg også. Tror forresten jeg sa noe om det på bloggen. Man må oppdatere seg på briller innimellom. Lykke til med videre skriving!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jeg har ikke brukt briller på snart ti år, så det er litt uvant. Heldigvis er det ikke ubehagelig å ha de på når jeg sitter i ro og jobber, det er bare hvis jeg glemmer å ta de av når jeg reiser meg at det skurrer litt, hehe. Regner med at jeg før eller senere kommer til å svinge innom matbutikken med databrillene på :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]