8. februar 2021

Romanprosjekt og Youtube-skolering

Hu hei - hvor ble det egentlig av januar? Jeg er jo vant med at ukedagene kan gå litt i ett her på hjemmekontoret, og helgene er vel ikke alltid så forskjellige fra ukedagene, men at hele uker bare er borte uten at jeg har produsert noe... er ikke det litt urovekkende?

Årets første måned har som du skjønner bare vært sånn passe. Jeg tror ikke jeg har fått utrettet stort, selv om jeg jo tilbringer det meste av tiden ved tastaturet. Jeg har jobber litt med prosjekter som riktignok omfatter tekst, men som ikke kan legges like tydelig til kontoen for produktivitet. Jeg har som nevnt brukt mye tid på aksjemarkedet - som gikk strålende i starten av januar, men som deretter ikke lenger gikk fullt så strålende. Jeg greide målet mitt om en beskjeden inntekt i januar, men tviler vel litt på at det vil bli grei skuring framover - det svinger altfor mye og jeg har null kontroll. En slags rutine har jeg likevel fått på plass.

Framover skal jeg fokusere mer på skriving, og i den forbindelse har jeg tenkt å bearbeide "Vitenskapsromanen" med utgangspunkt i det jeg har plukket til meg av kunnskap og gode tips fra diverse Youtube-videoer jeg så i romjulen og på nyåret. Det finnes virkelig mye inspirasjon der!

Mye av det som andre ser som selvfølgeligheter i oppbyggingen av et lengre manus, har jeg egentlig ikke hatt noe bevisst forhold til før nå. Oppbygging, karakterer, konflikter, tempo, risiko, og ikke minst førstesiden i et manus. Jeg har jo visst at det bør være en viss oppbygging, men uten egentlig å bruke det som et verktøy. Jeg skal prøve å strukturere alt dette sånn at jeg samtidig kan dele litt av prosessen her på bloggen framover. Selv om jeg jo gjør det mest for min egen del (håper det å dele på bloghgen vil hjelpe meg litt i å konkretisere de endringene jeg må jobbe mer med), håper jeg at det også kan inspirere andre som skriver.

I tillegg må jeg skrive et par noveller. Jeg er i gang med den første og har egentlig full kontroll på plot og scener etc, det skal bare skrives ut. Den andre er jeg mer usikker på, men regner med at det kommer seilende noen ideer mens jeg skriver den første - det pleier nemlig å gjøre det. Skriving er den beste inspirasjon til å skrive mer, sånn er det bare ;)

Ellers må jeg innrømme at sosial distansering begynner å tære litt på humøret. Jeg trives godt i mitt eget selskap og i utgangspunktet er det jo en drøm å kunne jobbe alene med sære prosjekter uke etter uke uten å måtte forklare eller unnskylde seg. Men det finnes tydeligvs en grense også for meg. Selv om jeg prater med folk på telefon eller taster litt på ulike digitale platformer nesten hver dag, kan det ikke erstatte det å møtes fysisk. Det er fortsatt veldig strenge restriksjoner her i hovedstaden, så jeg må vel innfinne meg med situasjonen litt til. Og mens jeg venter er det bare å jobbe på og å drømme om bedre tider ;)

5 kommentarer:

 1. Hei! Hyggelig å se at du er tilbake på bloggen! Ja, i manuset trengs selvsagt selve historien, men også struktur, struktur og struktur! Jeg har etter hvert skjønt det heldigvis, og jobber med saken.

  Ja, kjedelig med de strenge tiltakene, men vi må nok bare finne oss i det. Håper at det går seg til snart.... (Og det tenkte jeg for et halvt år siden også...) Men det går nok den rette veien når vaksinen blir tilgjengelig for flere. Fortsatt fin skribent-uke! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar som jo allerede er noem dager gammel. Jeg gleder meg til å jobbe litt mer systematisk med manus. Har jo tnkt at jeg har gjort det før også, men egentlig litt uten å vite hva jeg prøvde å oppnå ved å flytte tekst rundt omkring og sånn. Det er ikke sikkert at resultatet blir noe bedre etter denne gjennomarbeidingen, men det er lov å håpe :)

   Slett
 2. Interessant å lese om en skribents hverdag :) Skriv gjerne flere innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Augusta, så hyggelig at du la igjen noen ord. Ja, det blir garantert litt mer aktivitet her framover. Jeg jobber med litt ulke prosjekter, men de neste ukene skal jeg ta en ny gjennomgang av et altfor langt manus. Grueglede :)

   Slett
  2. Jeg tror at noe av det jeg liker med å skrive er den grugledingen. Å skrive er så godt og så fælt - og så godt igjen :)
   Lykke til!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]