26. juli 2020

Kort oppsummering

Det er ennå bare juli, og jeg er nok en gang i feriehuset. Har feiret en 80-årsdag og sitter ellers i hagen eller inne med laptop og småjobber. Prøver å kombinere litt med ferie, d.v.s. at jeg forsøker å begrense jobbingen til kveld eller regnvær (som i dag).

I forrige bloggpost, som er altfor lenge siden, skrev jeg så fint at jeg skulle bli flinkere til å dele hva jeg jobber med og hvordan det går med de ulike aktivitetene. Det er sikkert mer interessant for meg selv enn andre, men innimellom driver jeg kanskje med noe som du er interessert i.

Tidligere i sommer skulle jeg skrive to noveller, og det gjorde jeg faktisk. Måtte ta siste gjennomgangen etter at jeg returnerte til byen, men det betyr uansett at jeg jobbet ganske bra her i feriehuset. Tekstene ble sendt inn, men jeg var nok litt sent ute selv om det var sensommertema på begge. Dessuten traff jeg nok starten av ferieavviklingen, så det kunne vel ikke blitt dårligere timet. Men - ennå er det håp om at jeg kan få solgt i alle fall den ene teksten, så jeg får rett og slett bare vente litt til.Vitenskapsromanen ble ikke sendt noe sted fordi jeg brukte det meste av tiden på novellene, dessuten var jeg stort sett offline, og jeg liker å kunne sjekke ut forlagets nettsted før jeg sender dem noe. Tror det er lurt å vite akkurat hvordan de vil ha det. Også der kom sommerferien, så jeg bestemte meg for å vente til tidlig høst.

Nettbutikkene har faktisk tatt seg litt opp i juli, jeg har snart solgt dobbelt så mye som i juni, enda det jo er en del dager igjen av måneden. så da får jeg vel være fornøyd selv om det er langt opp til det inntektsnivået jeg hadde i 2019.

Midt i juli fikk jeg faktisk en filmjobb over to dager. Det er vanligvis ikke så mange oppdrag om sommeren, men  i år er mange produksjoner utsatt fordi de ikke kunne filmes da landet stengte ned i mars. Så, jeg regner med at det kan bli noen oppdrag i august, også.

Hva er så planene for dette oppholdet i feriehuset? Jeg skal som sagt prøve å ha litt feriefølelse innimellom, så jeg har tenkt å begrense meg til noen småprosjekter enkelte kvelder og regndager. Dessuten må jeg gjøre litt oppussing i ett av rommene her. Jeg har allerede forbedret et script på ett av mine mange nettsteder - d.v.s. jeg har jo bare jobbet offline, så selve nettstedet er ikke oppdatert ennå. Det haster ikke. Jeg skal forbedre startsiden for et annet nettsted også, det gleder jeg meg til fordi det burde vært gjort for flere år siden. Det er en jobb som kan gjøres litt av og på, og jeg har ingen deadline, så jeg kan se det litt an. Det viktigste er egentlig å komme i gang.

Når det gjelder skriving tror jeg ikke det blir så mye denne gangen. Jeg kjenner at jeg funderer på ideer til nye noveller mens jeg f.eks. luker i et bed, og det betyr vel at underbevsstheten ikke har tatt helt fri ;) Jeg må skrive et par nye noveller tidlig høst, særlig hvis jeg ikke får solgt noen av de jeg sendte inn i starten av juli.

Håper du har en flott sommer - ennå er mye ubrukt!

2 kommentarer:

 1. Hei! Du kalte dette en kort oppsummering, men jeg synes da bloggposten din ble ganske lang likevel, jeg!

  Så bra at du fikk skrevet to noveller, at du ikke har fått publisert begge skal du ikke tenke på, det er sikkert bare et tidsspørsmål? Og filmjobb hørtes spennende ut! Synes du har fått gjort mye, jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jo, kanskje en bedre tittel hadde vært "intet er nytt under solen" :) Men samme kan det være...

   Ja, jeg tenker ikke så mye på de to tekstene som er sendt inn. Lenge siden jeg var nervøs for svaret, jeg kan uansett ikke gjøre noe fra eller til. Jeg likte den ene veldig godt, og håper i alle fall at de kan bruke den. Den andre har en artig idé, men jeg er ikke helt sikker på om gjennomføringen faller i smak. Det går som det går, men siden de begge har sensommertema blir det uaktuelt å jobbe mer med dem nå, så jeg må uansett komme opp med to helt nye ideer.

   Herr Kreatur (som glemte å logge på)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]