19. juni 2020

Tilbake i feriehuset

I år har jeg vært altfor lite produktiv og det har jeg tenkt å gjøre noe med nå! Jeg har i det hele tatt kommet litt bakpå det siste året, og jeg tror faktisk det henger litt sammen med det å jobbe alene. Jo, jeg har fortsatt en nokså detaljert oppgaveliste som sjekkes flere ganger ukentlig, men jeg har liksom sluttet med å fortelle noen hva jeg jobber med eller når jeg skal ha noe klart.

Tidligere delte jeg mange planer her på bloggen. Det tror jeg var lurt, for hadde jeg sagt A måtte jeg jo også følge opp, enten med at jobben var gjort eller i det minste litt om hvordan det lå an. Det gjør jeg ikke lenger, og dermed kjennes muligens forpliktelsene litt mindre. Det er ganske lenge siden jeg skrev noe om hva som skal jobbes med, så her er i hvertfall planer for de kommende ukene i feriehuset!

Først av alt - jeg skal ikke være online! Sist jeg var her, tre uker i mai, fikk jeg låne mobilt internett sånn at jeg kunne jobbe litt med transkribering av folketellingen fra 1920. Selv om jeg ikke hadde ubegrenset datamengde til rådighet, ble det mer tid på nettet enn jeg hadde tenkt. Jeg savnet litt å være offline, så denne gangen skal jeg prøve det igjen. Sjekke epost hos naboen er lov, da! Det betyr dessuten at jeg ikke kan jobbe med folketellingen de kommende ukene, istedet kan jeg skrive uforstyrret!

Jeg har begynt på en novelle som ikke er ferdig, den har sensommertema så det haster å komme i mål. I tillegg vil jeg skrive novelle nummer to, jeg regner med at jeg blir inspirert til det når jeg først kommer i gang.

Jeg skal sende Vitenskapsromanen til et nytt forlag! Manus har hittil bare vært hos to forlag, og det har jo gått altfor tregt! Jeg bør korte ned teksten, det vet jeg, men tenker at jeg kan sende den som den er til ett forlag til, den blir uansett ikke bearbeidet igjen før til høsten.

Egentlig har jeg også planer om å jobbe med Kryp-romanen, men jeg får vel være realistisk nok å se at det neppe blir mye tid til den. Å jobbe litt er imidlertid bedre enn ikke noe, men hvis jeg kommer skikkelig på gli når det gjelder novellene, kan det også være smart å starte på en tredje...

dessuten skal jeg prøve å fotografere noen gamle slektsbilder, pluss gjøre noen lydopptak, men det vil ikke ta mye tid.

Dette er ihvertfall planene. Jeg har ikke tenkt å oppdatere blogger og nettstede mer enn nødvendig, sånn at det ikke stjeler tid. Av samme grunn tar jeg et par ukers pause fra nettbutikkene, men det blir lov å rable noen skisser fra solstolen. Som du vet kjeder jeg meg jo fort i solen hvis jeg ikke har noe å gjøre. Å lese en bok blir for slitsomt i sterkt sollys.

Godt begynt er halvt fullendt, eller noe sånn?

2 kommentarer:

 1. Hallo! Ja, du har jo planene klare, så spennende! Her er det også mye skriving for tiden, det kommer straks et blogginnlegg om det.

  Jeg er ikke flink nok til å fortelle på bloggen hvilke planer jeg har, er nok redd for at de skal bli forskjøvet eller endret veldig. Men jeg burde nok gjort det, for jeg ser også poenget med at da må man liksom følge opp. Takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar, for lenge siden! Jeg er tilbake i feriehuset, uten internett, derfor ganske stille her, men snart returnerer jeg til byen igjen.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]