21. mai 2018

Er det bare litt sult som skal til?

Ikke tenkte vel jeg på at butikkene stenger tidlig pinseaften. Lørdag skulle jeg handle inn litt mat til langhelgen, men møtte altså stengt dør. Til min overraskelse. Kjipt å tenke på at hvis jeg hadde gått ut for å handle et par timer tidligere så ville det ikke vært like stengt.

Jeg vet jeg kan handle hos storkioskene, som vel er definisjonen på Bunnpris og kanskje også noen Joker. Jeg bor sentralt og har et drøss av butikker å velge mellom. Men jeg har jo lært meg til å spare noen kroner der jeg kan - én vare er greit nok til litt høyere pris, men ikke et velfylt handlenett. Og lørdag trengte jeg egentlig ikke så mye mat for å holde ut til tirsdag, så jeg bestemte meg for heller å sjekke lageret av tørrmat og hva jeg måtte ha i fryseren. Det har resultert i en litt annen meny enn jeg hadde tenkt meg, og det er jo bare smart å tømme lagrene en gang i blant. Fryseren var forresten nesten tømt sånn i utgangspunktet, men med litt planlegging har det vært mulig å bli god og mett.

Ikke pleier jeg å spise mye godterier og snacks heller, så det ble ingen krise at det eneste jeg hadde på lager var en pose peanøtter. For jeg hadde jo et par egg igjen og litt melk og mel og smør, og sånn kan det bli vaffelrøre av. Bare for å dekke behovet for noe søtt, altså! Nå er det imidlertid tomt også for vaffelingredienser, men allerede i morgen er det mulig å fylle på igjen. Jeg skal nok holde ut!

Men så var det tittelen på dette blogginnlegget, da - er det sånn at sult trigger skrivingen? Jeg tror jeg leste Hamsuns «Sult» for noen tiår siden, men husker lite av handlingen, altså bortsett fra en sulten forfatter. Og såpass vet vel også de som ikke har lest boken. Jeg vet jo at når jeg ser at økonomien nærmer seg krise, greier jeg å trigge en utenomjordisk kraft som gjør det mye lettere å presse meg selv til å skrive en salgbar nopvelle. Når presset ikke er der, glimrer jo selvdisiplinen gjerne med sitt fravær og en skrivejobb som kan gjøres på et par dager tar istedet to uke. Blir det omtrent det samme med sult? Nød lærer tross alt nakne kvinner å spinne...

Jeg vet fortsatt ikke så mye om sult som trigger, for selv om middagene har blitt litt uvanlige har jeg jo ikke sultet. Derimot forfaller forsikringen om kort tid, og jeg må regne med færre filmjobber i sommermånedene, så kanskje økonomisk krise er en sikrere vei å gå for å skrive?

Gleder meg til helt vanlige hverdager igjen!

2 kommentarer:

 1. Hei! Uff da, så kjedelig at du var for sent ute! Vi får håpe du holder ut til butikkene åpner i morgen, da! Jeg hører forfattere og skribenter snakker om at de må være sultne nok på å nå skrivemålet sitt, men det var vel ikke helt det du mente :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når sant skal sies kan man bli ganske mett av å tømme en fryseboks. Særlig gikk det mye i iskrem i pinsen :)
   Så noe skriving? - fint lite...

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]