28. april 2016

Milepæl for Hr. Kreaturs nettbutikker

Det er bare et par uker til den eldste nettbutikken min har ettårsjubileum, det må jeg vel nesten komme tilbake til med en oppsummering. Men jeg greier jo ikke å vente så lenge med å fortelle at jeg nylig oppnådde en slags milepæl.

Systemet på Zazzle er nemlig sånn at designere får status etter visse kriterier. De med høyest status får en del fordeler. Jeg tror også at høyere status gir bedre synlighet når kunder søker på markedsplassen. Ingen av butikkeierne er imidlertid helt sikre på hvordan dette fungerer, dermed er det jo enda mer spennende for meg å se om en bedre status faktisk gir noen boost i salget.

Forleden nådde jeg nemlig - omsider - første PRO-nivå! For å komme dit må man som designer ha tjent en viss sum i dollar. Salgene til kunder i Europa teller ikke. Dette er det aller første trinnet, så jeg er fortsatt rimelig nybegynner i det store bildet. Jeg visste at jeg skulle få PRO-status snart, for jeg innfridde omsetningskravet i starten av mars, men det tar alltid litt tid før salgene er klarerte etc. så jeg trodde ikke det ville bli formalisert før i mai.

Nå er jeg bare spent på om dette vil få effekt på noen som helst måte. Jeg håper at salget vil ta seg litt opp, for selv om utviklingen har vært god både i mars og april, skal det godt gjøres å nå budsjettmålet jeg har satt for 2016. Hittil har jeg tjent mindre på nettbutikkene enn jeg hadde håpet på. Men det er fortsatt morsomt og hver måned har jeg noen salg. Det blir spennende framover!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny status! Det betyr nok fint lite hva angår fordeler, men det er jo kjekt å vite for seg selv at du har oppnådd noe.

  SvarSlett
 2. P.S: Selv synes jeg at jeg fikk flere salg etter at jeg passerte 100 dollar grensen (inkl internasjonale) Og det er jo før du blir "forfremmet"

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Villniss, og takk for kommentar(er) :) Jeg tenker litt sånn at det er først nå jeg er "innenfor", men ja - så stor forskjell blir det neppe. Og noen salgsboost har det i alle fall ikke blitt. Jeg hadde flere tette salg uken før jeg nådde Pro, enn etter.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]