10. mars 2016

Nå har også jeg sjekket inn på Hotel Cæsar!

Utallige statister har vært innom TV-serien Hotel Cæsar, som med sine snart atten år på skjermen faktisk er Nordens lengstgående såpe! I går var det min tur til å sjekke inn på dette kjente hotellet!

Da jeg spaserte inn i studio trodde jeg at det skulle bli mitt siste oppdrag før påske fordi avtaleboken framover var tom. Men da arbeidsdagen var over hadde jeg avtalt to nye statistdager - kanskje tre - for kommende uke! Jeg fortsetter nok med statisteriene selv om årsmålet om fem oppdrag allerede er nådd - dette er bare så moro!

Jeg kan dessverre ikke si noe om gårsdagens opptak og det jeg var med på kommer nok ikke på skjermen før til høsten. Men jeg kan røpe at det var en artig dag! Vi var ikke så mange statister, så jeg fikk nok å gjøre. Boken jeg hadde med for å lese litt i pausene ble ikke åpnet en eneste gang.

Forresten - følg med på Lindmo nå lørdag, de var innom på settet men tviler på at jeg er med på akkurat de opptakene selv om jeg satt like ved.

Når man er statist, og særlig når studio er intimt som på Cæsar, er det viktig at samtalene i bakgrunnen skjer helt uten lyd. Det kan være ganske morsomt å konversere lydløst med en annen statist, særlig når ansiktsuttrykkene du får tilbake ikke stemmer med det du ser for deg at samtalen dreier seg om. Så litt fliring kan det fort bli - og da er det viktig at også latterkulene skjer helt uten en lyd :). Har du forsøkt det noen gang? ;)

Jeg har nå vært innom såpass mange produksjoner at jeg trygt kan si at crewet på Hotel Cæsar er proffe og svært effektive - uten at det føltes masete. Som statist ble jeg inkludert på en helt ny måte og jeg har allerede blitt tilbudt å delta der igjen i neste uke, noe jeg dessverre måtte takke nei til fordi det krasjer med to andre mulige oppdrag som tikket inn i løpet av opptaksdagen! Jeg må visst snart ansette egen sekretær for å holde orden på alt, haha.

For - mens jeg satt der som statist merket jeg at noen ringte til mobilen, som selvsagt var satt på lydløs. Så fikk jeg beskjed om at jeg godt kunne ta opp mobilen og bruke den siden jeg satt alene ved et bord og ventet på noen. Naturlig å knaste litt på mobilen da! Vel, jeg sjekket selvsagt det tapte oppropet og så at jeg også hadde mottatt en melding fra samme nummer, vedrørende en mulig statistrolle i en spillefilm i neste uke. Siden jeg jo allikevel skulle bruke mobilen mens Cæsar-opptakene pågikk rundt meg, brukte jeg like godt den arbeidsøkten til å tekste litt med den som hadde forsøkt å nå meg. Det var et mulig oppdrag som jeg bare MÅ takke ja til, men jeg vet ikke før senere i dag om jeg faktisk får det. Kan derfor ikke si noe mer om det nå.

Litt senere oppdaget jeg enda et tapt anrop, denne gangen fra en TV-serie som jeg har vært i kontakt med tidligere. Nå ville de ha meg med to dager i neste uke. Selvsagt krasjet den ene datoen med den mulige jobben for spillefilmen. I beste/verste fall har jeg statistjobbing både onsdag, torsdag og fredag i neste uke!

I dag og i morgen skal jeg imidlertid bare skrive noveller! Jeg er nødt til å ta meg sammen på den fronten. Av de tre novellene jeg vil sende fra meg er to skrevet for lenge siden men trenger nok noen småjusteringer. Har ikke tid til annet enn å se etter logiske brister og uheldig språk etc. Den tredje novellen er bare halvferdig, men lar seg nok fullføre før helgen. Da er det jo like greit å la alle tre tekstene hvile til søndag, og ta en siste gjennomgang da, og sende de fra meg mandag morgen. Dette betyr at jeg ikke har greid å holde den tidsplanen som jeg hadde tenkt, og det irriterer meg ganske mye.

I neste uke må jeg rydde plass til litt research til «vitenskapsromanen». Tenker at jeg tar en tur innom Deichmanske Bibliotek og låner med meg noe passende som jeg kan lese i påsken.

Oi, dette ble langt, men her kommer siste punktum: .

God helg! (siste utropstegn)

4 kommentarer:

 1. Du verden, du er virkelig blitt ettertraktet! Mulig du har skrevet noe om det, men tjener du noe på disse oppdragene, eller stiller du opp helt gratis? Eller mot en kopp kaffe og kanskje en autograf fra en av kjendisskuespillerne ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Randi! Javisst føler jeg meg ettertraktet nå, hehe. Så lenge det varer.

   Jeg tar bare oppdrag hvor jeg får honorar, forsaker jo andre prosjekter når jeg stiller så ofte sm jeg gjør nå, så noe honorar må jeg ha. Typisk honorar er fra 500 til 1000 pr dag. Men det kan også være mindre eller mer. De heldige oppdragene er unnagjort i en fei, og da blir timebetalingen grei, men i veste fall kan det bli forsinkelser og lange dager uten at honoraret oppjusteres. Ser ut til at jeg har en 10 timersdag for 500,- i neste uke, og det er jo ikke akkurat god timelønn, men selve opplegget høres veldig artig ut og en annerledes opplevelse kan noen ganger veie opp. Så langt har faktisk statisteriene blitt en grei inntektskilde for meg, men tror nok at det blir færre oppdrag i sommerhalvåret så kanskje det er en topp akkurat nå.

   PS: Hilser på noen kjente fjes iblant, men autografer er jeg ikke interessert i - jeg tilbød istedet en kjendis min autograf, men han var heller ikke interessert :)

   Slett
 2. Hei! Du verden, dette synes jeg var veldig spennende å lese om! Har sett frem til å høre om dine utskeielser på det beryktede hotellet, hehe. Og så mange oppdrag du får da, veldig imponert over dette!
  Skjønner jo at du ikke får lov til å si noe om handlingen når det ligger så langt frem i tid, det er jo nesten en selvfølge. Måtte du skrive under på det, eller? Flott at du får litt betalt også, jeg er sikker på at dette er artige og spennende oppdrag! Lykke til med videre skuespilleroppdrag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette! Ja, det går fortsatt over all forventning. En time etter at innlegget var postet i dag tikket det inn enda en ny forespørsel, og i morgen skal jeg dermed være lege i en TV-serie som jeg ikke har deltatt i tidligere. Det blir gøy, håper jeg enten skal operere, eller får løpe kjempefort gjennom en korridor med en sykeseng på hjul foran meg med en skrikende pasient oppi :) det spøker i alle fall for novelleskriving i morgen, får håpe at jeg orker litt etter den "operasjonen".

   Og ja, signerer alltid taushetserklæring på hvert enkelt oppdrag. Det er heller ikke lov å ta bilder på settene, og det er egentlig like greit. Jeg er uansett ikke så opptatt av selfies :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]