15. februar 2015

Andre boller - hverdag og helg

Denne uken har jeg jobbet med to nye tekster som jeg har tenkt å sende inn til vurdering i neste uke. En krimnovelle, og en hverdagsnovelle som verken er krim eller romantikk. Når jeg først har fått smaken av trykksverte, er det jo smart å utnytte den boosten som det gir. Mye jobb gjenstår, og jeg er ikke like motivert for å skrive hver dag. Jeg lar meg nemlig lett distrahere.

Da jeg startet permisjonen gledet jeg meg stort til å bruke døgnet akkurat som jeg selv vil, f.eks. kan jeg nå bruke dagen til prosjekter som jeg tidligere måtte vente med til helgene. Jeg har alltid likt å ha mange sånne prosjekter, mye relatert til nettsider, blogger og programmering. Utvikling og oppdatering av nettsteder kan fint inngå i den nye arbeidsdagen min - selv om det ikke gir inntekter, gir det grei erfaring. Å gjøre litt research, utvikle ideer til reelle oppdateringer, eller å skrive korte tekster - alt dette er jo midt i blinken for en som vil skrive mer!

Men det at jeg nå har anledning til å disponere tiden akkurat som jeg vil, er jo ikke ensbetydende med at jeg må gjøre alt hele tiden. Det jeg jobber med fra mandag til fredag bør kanskje få hvile litt i helgen? Et av prosjektene skal kanskje fortsatt være et fritidsprosjekt som jeg bare tar fram om kvelden eller i helgene? Jeg må nok bli flinkere til å skille mellom jobb og fritid, hverdag og helg. Når ingen dag skiller seg ut, blir dessuten månedene og året litt kjedeligere å se tilbake på. Og her kunne jeg samtidig ha lagt inn et NEI til søndagsåpne butikker, men det skal jeg la være...

Denne søndagen har jeg planlagt å skrive ganske mye på en av novellene, selv om jeg jo strengt tatt ikke ser på søndagen som en kontordag. Men i dag kompenserer jeg i alle fall med å bake litt - en lystbetont kjøkkentjeneste som holder meg unna tastaturet for en kort stund (selv om jeg naturligvis tenkte ut nye replikker mens jeg blandet deigen). Belønningen er at det akkurat nå dufter nystekte fastelavnboller i hele leiligheten :)  Lyst på?

God søndag!

5 kommentarer:

 1. Hei hei! Ja, nybakt smaker alltid godt! Som du vet hadde jeg bakedag her forleden dag, men det er ikke så ofte jeg tar meg tid til det - alt for sjelden, dessverre!

  Når det gjelder hvordan arbeide med manus, hvilke dager skal man sette av til helt andre ting og så videre, har jeg funnet ut at jeg trives best med og ikke ha så stramme rammer på akkurat det. Plutselig en søndag blir jeg veldig inspirert til å jobbe, enten med egne prosjekter eller med skribentforeningen jeg driver - og da må jeg bare slå til og følge inspirasjonen. Så kan jeg heller ta det litt roligere på mandagen. Ja, så sant det ikke ligger noen faste avtaler der, altså. Lykke til med fortsettelsen på novelleprosjektet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, hvis du bare blir inspirert jevnlig så funker vel det. Men jeg er redd jeg da ville gått uker uten inspirasjon, me kanskje være inspirert og jobbet intenst noen dager i strekk. I sum ville nok alle de andre prosjektene stjålet mye mer tid fra skrivingen. Men jeg prøver fremdeles å finne en god rutine, den kommer nok på plass etter hvert :)

   Slett
 2. Noen dager er man merr inspirert enn andre, og når det kommer må man utnytte der. Selv fikk jeg en boost i går kveld og ble sittende til klokken to i natt.
  Mine beste ideer kommer som oftest når jeg gjør hverdagslige ting som under matlaging eller når jeg kjører bil. Spesielt når jeg kjører bil:)

  Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Daniel, og velkommenm som følger :) Jeg har tenkt å følge deg videre også! Jepp, inspirasjon kommer og går her også, jeg utnytter de svingningene, men siden jeg har endel andre prosjekter som tar litt tid hver uke, trenger jeg litt plan rundt det også. Nå har jeg jo permisjon fra ordinær jobb, så det er rikelig med tid å ta fra. Kanskje det er for mye tid til rådighet som gjør at jeg trenger litt rutine? Kjenner igjen det med at ideene kommer når man gjør hverdagslige ting. Jeg får mange ideer når jeg går tur!

   Slett
 3. Noen dager er man merr inspirert enn andre, og når det kommer må man utnytte der. Selv fikk jeg en boost i går kveld og ble sittende til klokken to i natt.
  Mine beste ideer kommer som oftest når jeg gjør hverdagslige ting som under matlaging eller når jeg kjører bil. Spesielt når jeg kjører bil:)

  Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]