13. mars 2014

Overdose med ukeblader

Det har vært travle dager, og jeg har ikke hatt tid til å følge opp bloggen, og enda mindre tid til å jobbe så målrettet med de 3 bladene som jeg skrev om for et par innlegg siden. Og nå er det allerede nye ukeblader i salg...

Hm... hva har jeg så tenkt og gjort? Jeg kjøpte Hjemmet, Allers og Norsk ukeblad med tanke på å lese novellene, men også for å vurdere om jeg kanskje kan bidra med artikler eller stoff ellers. Mest for å øve meg. Men øvelsen er ikke så inspirerende som jeg håpet på.

For det første er så mye av innholdet uinteressant for meg som mann; det føles litt som om jeg har lest side opp og side ned med reklame som jeg ikke engang er i målgruppen for. Altfor mye mirakelkurer, kosmetikk, mote og oppskrifter. Akkurat der kan jeg nok ikke bidra med stort, ha-ha. Jeg hadde regnet med litt mer generelt stoff, men greit nok.

Videre ble jeg overrasket over hvor mange sider det er med kryssord og tilsvaende oppgaver. I gamle dager var det vel bare ett stort og ett lite kryssord pr blad, men nå fikk jeg nesten følelsen av å ha kjøpt kryssordblader. Ca tretti kryssord ble det nok. Hyggelig, men ikke så aktuelt for oppdraget mitt.

Og så har jeg lært at det er langt flere "historier fra virkeligheten" enn noveller. Jeg forstår at disse til en viss grad erstatter novellene, og at flere er fiction. Jeg kunne sikkert forfattet en sånn, men synes egentlig novelleformatet er mer spennende, og kanskje litt mindre føleri.

Sist men absolutt ikke minst ble jeg positivt overrasket over at to av bladene hadde krimnovelle som sin novelle! Det hadde jeg ikke ventet. I går kveld fikk jeg endelig lest den ene, og det var nokså snille saker som jeg nok kan få til, jeg også. Snev av inspirasjon! Men var dette et unntak eller trykker de krimnovelle i hvert nummer, tro? Jeg elsker jo å finne på rare plott, så kanskje det er en sånn jeg kal prøve meg på? Mindre romantikk og mere drama, om ikke nødvendigvis en tønne med blod...

Vel, jeg hadde tenkt å følge to av bladene i noen uker framover, men føler meg egentlig småmett allerede. Jeg tar en runde til og så får vi se :)

5 kommentarer:

 1. Heisann! Skjønner du har vært travelt opptatt, ja! Å studere markedet på den måten ang. ukeblader kan være krevende ja, men interessant også. Og om du ikke får den store aha-opplevelsen nå det gjelder hva du vil skrive, kan du like gjerne få mer oversikt over hva du desidert IKKE vil skrive om:-) Nyttig det også, synes jeg.

  Å holde bloggen vedlike skal jo ikke føles som et press, da blir bloggingen fort litt kjedelig og pliktfylt. Skriv når du har tid, og faktisk har noe å skrive om! Har ikke alltid så mye spennende eller relevant å skrive om jeg heller, og da kan man jo tenke etter om man heller skal samle det opp til i morgen i stedet, så har man kanskje mer å fortelle?

  SvarSlett
 2. Hei og takk skal du ha! Enig i at det å finne ut hva jeg IKKE vl skrive om også er fint, ja. Stresser ikke med bloggen, egentlig. Opprinnelig tenkte jeg å skrive noen hver helg, men så har det blitt to ganger pr uke stort sett, så jeg har liksom litt å gå på. Det blir nok litt å skrive om framover for jeg grubler veldig mye, og har også begynt å skrive en novelle :)

  SvarSlett
 3. Så bra! Hørtes spennende ut med novelle! Ble nesten litt fristet til å lage en selv igjen. Men tror nesten jeg får konsentrere meg om de prosjektene jeg allerede har, i første omgang. Så får vi se. Lykke til!

  SvarSlett
 4. Jeg fikk min første novelle solgt til Hjemmet høsten 2011, og siden har det ballet på seg. Solgte en føljetong til dem året etter, på 5 kapitler, og nå har de en på 7 kapitler inne til vurdering. :) Jeg synes det er utrolig flott å få tekstene sine på trykk, og det er slett ikke slik at ukebladene kjøper hva som helst. Tekstene blir lest og vurdert, og mange ganger forkastet. Mens andre ganger liker de det de leser, og vil ha det. Det er kjempeartig å se sine egne karakterer bli tegnet av en illustratør!

  Ønsker deg masse lykke til i skriveprosjektet fremover. Også vil jeg bare si at når det kommer til å skrive reportasjer, er det en nokså annerledes verden enn å skrive fiksjon. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lill-Karin :) Takk for nyttige innspill! Jeg regner jo med å måtte jobbe litt for ev. å selge inn en novelle. Men en sånn utfordring tror jeg er gull verdt for å komme på sporet. Når det gjelder reportasjer så har jeg ikke tenkt å sende inn, hvis jeg skriver noe blir det mest som en oppgave for meg selv. Jeg regner med at de som skriver denslags er journalister, og jeg har ikke tenkt å yppe :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]