28. desember 2014

Creatura - en bloggmaskott blir til - del 3

Jeg leker meg videre med å skape min egen bloggmaskott med hjelp av spillet SPORE :)   Enn så lenge svømmer wannabe-kuen Creatura rundt i vannmassene, stadig litt større og mye sultnere. 

Hvis du vil lese innleggene om Creatura sammenhengende, kan du klikke på taggen helt sist i innlegget. Og hvis du lurer på om dette romjulsprosjektet ingen ende vil ta, kan jeg opplyse om at allerede i neste oppdatering vil Creatura utvikle føtter og krabbe på land! I'm excited!

Det er litt vrient å samle DNA-poeng. Å spise gir litt poeng, men ikke nok til å utvikle den nye kroppen med nye attributter. Nye deler må nemlig betales med DNA-poeng. Creatura har vært innom studio igjen og fått seg et par svømmefinner. De gir ikke så mye mer fart, men gjør at hun kan skifte retning raskere.

Så hva gjør man i denne søte juletid, om ikke å spise litt? Og litt til? Og så enda litt?


Creatura har faktisk kverket et par individer i dag, og gjort seg fortjent til deres attributter, men hun har ikke nok poeng til å ta de nye egenskapene i bruk.

Miljøet rundt henne har blitt litt tøffere. Noen nye fiender har dukket opp, men i tillegg er det tidvis sterk strøm, og da er hun egentlig ikke sterk nok til å svømme akkurat dit hun vil. Da er det tøffere å fange både mat og å spidde andre skapninger. Kan hun likevel greie å knerte  den grønne, treøyde skapningen, den godeste Creatura?


Evolusjonen går sin gang! Creatura har utviklet trådmunnen til en slags snabel som faktisk kan spise både grøntfór OG kjøtt! Ikke at hun trenger en snabel når hun blir ku, men skal hun noen gang få smakt kjøtt, må det jo bli nå! Mer naturlig er det kanskje at hun har fått ett ekstra øye, det kan man jo si er et skritt i riktig retning for en som ønsker å bli ku :)


Iblant møter hun på en artsfrende, det finnes nemlig en hel Creatura art. Hei slektning!

Og innimellom møter hun på enda større monstre enn tidligere. Best å skygge banen Creatura, svøm! Svøm så fort du bare orker!


Det er litt spennende å observere hvordan andre skapninger angriper sine ofre. Da ser jeg at både gift og elektrisitet er i bruk. Vent - en giftig ku? Jeg har jo vært borti elektrisk kugjerde (bokstavlig talt), men elektrisk ku? Enkelte attributter passer ikke så godt til mitt prosjekt, men mye er vel lov underveis i evolusjonen? Selv om man jo bør investere i egenskaper som sikrer overlevelse, må det nødvendigvis ha vært en god del prøving og feiling?


Denne oppdateringen avsluttes med en tur innom studio igjen. Creatura har fått seg en slags gass-attributt der bak. Kuer fiser jo endel har jeg lest, så litt gass for å få opp farten (hm, "fart" betyr jo faktisk fis på engelsk, språk er snodig) må vel være midt i blinken!


Kjør på, Creatura! Snart kan du stavre deg på land, og det er mange som heier på deg! Ihvertfall én ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]