27. august 2022

Nytt prosjekt i høst?

Jeg befinner meg i feriehuset og har for tiden jobbefri. Ikke nødvendigvis fordi jeg fortjener det, men sommeren er jo uansett litt roligere. Dette er det lengste oppholdet mitt her i år, og det er faktisk ikke meningen at jeg skal jobbe, ikke engang med manus. Laptoppen og hjemmekontoret er med mest som en reserve i tilfelle noe uventet dukker opp, jeg holder et halvt øye med mulige filmjobber, og jeg titter innom børsen i noen minutter de fleste hverdager, fordi jeg synes det blir for dumt å ikke følge med i det hele tatt mens verden er litt i ulage. Samtidig ergrer jeg meg over at både skatteetaten og banken presser på meg nye rutiner som kommer til å gjøre min lille virksomhet både dyrere og mindre effektiv. Renten skal jeg ikke si noe om akkurat i dag...

Men altså, jeg nyter overraskende fint vær i hagen, henger litt med familie og venner og har lavterskel besøk som stort sett betyr enkel servering som vafler med nylaget plommesyltetøy fra naboen. Jeg har vært i byen et par ganger, opplevd et aldri så lite snev av festivalsommer, og også deltatt i en bisettelse. Altså ganske variert, avslappende og bare bitte litt frustrerende fordi strømprisene jo raser av gårde til tross for at det regner en hel del her. Jeg lurer litt på hvem det er som lurer hvem...

Midt i alt mylderet av sommervibber (inkludert brått styrtregn som utsetter plenklippen enda en gang) har jeg pønsket ut et nytt prosjekt som jeg tror jeg vil jobbe med til høsten. Det vil si, prosjektet pønsket ut seg selv, og kom deretter til meg. Det dreier seg om et nytt nettsted som jeg tror mange kan ha nytte av, men siden jeg ikke har kommet i gang med det ennå kan jeg ikke si så mye mer om innholdet her og nå.

Akkurat nå koser jeg meg med å finne et passende domenenavn. Det kan bli en utfordring siden det meste som finnes av ord forlengst er reservert og parkert av spekulanter og andre. Det domenet jeg aller helst ville hatt er opptatt uten å være i bruk. Men det er ikke egentlig så nøye hva nettstedet blir hetende så lenge det har en viss relevans til tema og ikke altfor vanskelig å huske. Jeg har en kort liste med halvgode alternativer som er ledige, men venter nok litt før jeg bestemmer meg. Løsningen kommer sikkert plutselig, kanskje midt på natten.

Bortsett fra navnet så gjør jeg alt jeg kan for å holde tilbake. Jeg har ingen planer om å starte scripting etc før ferien er over og jeg er tilbake i hovedstaden om ikke så altfor lenge. Alle ideene finnes ennå kun inni mitt eget hode. Det kribler skikkelig og jeg gleder meg til endelig å kaste meg over en litt større oppgave igjen. Det blir egentlig ikke veldig komplisert, men et nettsted som jeg selv har savnet noen ganger. Så selv om ikke andre akkurat digger ideen, vil jeg ha litt nytte av det selv. Og ikke minst - et prosjekt gjør jo så godt for mestringsfølelsen nesten uansett hvordan det går.

Jeg regner med at det blir klart for lansering senest i november, og da deler jeg selvfølgelig mer her også. Jeg må skrive en hel del korte tekster til dette prosjektet, så sånn sett er det skriverelatert for min del. Senere kan jeg gradvis bygge ut med mer innhold, men det blir ikke behov for hyppige oppdateringer og lange tekster på sikt - så dette ser jeg som et prosjekt som nok tar litt tid i utviklings- og lanseringsfasene, men hvor jeg senere kan fokusere på det i perioder når jeg uansett ikke har mye annet på gang. Selve temaet dreier seg ikke om skriving, men noe som de aller fleste burde være litt interessert i... ;)

Enn så lenge en hilsen fra feriehuset hvor det strømspares som bare det! Flaut å si det, men i de fleste lampene er det fortsatt gamle glødepærer - LED ville jo vært et bedre valg for å kutte strømforbruket. Så for å begrense strømregningen kompanserer jeg med ikke ha på så mange lamper om gangen. Jeg har vel bare litt vanskelig for å kaste brukbare pærer som har vært i bruk siden besteforeldrene mine bodde i huset. Planen er å bytte til LED etter hvert som de gamle glødepærene ryker, men de er tydeligvis av usedvanlig god og varig kvalitet.

Snart kommer en laaang artikkel her om tema strøm for oss på sparebluss. Nyt innspurten på sommeren så lenge!

2 kommentarer:

 1. Hei! Hm... Prosjekt som pønsker ut seg selv? Den var ny... :-) Gleder meg til å høre mer om dette!

  Jeg er litt treg med å svare, har ligget syk i helgen og ikke vært på pc, men bedre sent enn aldri, kanskje... :-)

  Kos deg i feriehuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Var sikker på at jeg hadde svart deg her forlengst, men må ha glemt å avslutte. Ja, noen ideer er faktisk nokså ferdig tygget når de presser seg fram, har ikke alle det sånn? Hehe.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]