6. april 2022

Mest ballett og bare litt skriving

Jeg har ikke så mye nytt å melde, men siden påsken står for døren og det nok blir en tur til feriehuset med begrenset nettilgang, kan det bli noen uker til neste oppdatering her. Så da får jeg kanskje nøste opp våren  så langt...

Det har ikke blitt så mye skriving på meg. Jeg jobber med tekst jevnlig, men altså ingen større prosjekter. Jeg er i gang med en novelle nå, og innimellom svirrer det tanker omkring både vitenskapsromanen og den neste som har arbeidstittel «Kryp». Jeg har vel mer eller mindre bestemt meg for å gå i gang med den nå i vår. Skisser ble skrevet for flere år siden og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang. Skal selvfølgelig skrive mer om det prosjektet når jeg er i gang.

Skrivereisene til Spania har nå uteblitt to vintrer på rad. Det er jo penger spart, så klart, men jeg ser jo også at de reisene, hvor jeg i hovedsak skriver i tre uker, har hatt noe for seg. Det å komme seg vekk alene for å skrive er en helt grei arbeidsform, jeg har nok fått utrettet mer på disse reisene enn jeg har innsett tidligere. Her på hjemmekontoret er det så mange distraksjoner at mange prosesser går tregere.

Den største distraksjonen i vår har imidlertid funnet sted i Operahuset. Nok en gang har jeg fått bidra til en stor ballettoppsetning, noe jeg fortsatt synes er stor stas. Åtte utsolgte forestillinger har gått unna i en fei, men før det var det flere uker med prøver, som jo også er artig.

Film har det imidlertid blitt fint lite av hittil i år. Jeg har tenkt litt på om jeg skal kutte det ut helt, men jeg kommer vel til å ha et halvåpent øye på diverse utlysninger, og forhåpentligvis dukker det opp et oppdrag iblant. Det har skjedd en endring og jeg vet ikke helt hva, kanskje er jeg bare blitt for gammel til de fleste oppdragene. Sånn sett er skrivingen  en takknemlig sak, siden verken utseende eller alder spiller noen verdens rolle.

Uansett - over påske blir jeg nødt til å fokusere mer på inntjening igjen. Våren reddes av balletten, men med økte priser over alt, må jeg klekke ut en plan for å holde meg økonomisk flytende også utover sommeren og fortsettelsen.

Nå får jeg overnattingsbesøk i en kort ule, så hjemmekontoret stenger og jeg fokuserer mer enn vanlig på rydding, støv og måltider. Og så blir det masse sosialt, som jo både er hyggelig og kan gi god inspirasjon.

God påske til deg!

2 kommentarer:

 1. Hei! Så flott det høres ut med de oppsetningene du er med på! Sikkert veldig gøy også! Man trenger innimellom pause i skrivingen, og så kommer man fort inn i det igjen. Sånn er det med meg også. Noen pustepauser er viktig! Gleder meg til å høre mer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Litt sen her. Har forflyttet meg til feriehuset. Det ble 8 forestillinger i Operaen, samme produksjon som jeg hadde vært med i tidligere, så det gikk greit. Gøy å være del av en så stor produksjon igjen.
   God påske til deg!
   Herr Kreatur

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]