16. august 2021

Lite skriving - mye prøvefilming

Jeg har hatt en litt uvanlig sommer i år. For første gang siden jeg flyttet til hovedstaden har jeg faktisk tilbragt mer tid i feriehuset enn her i byen. Det har blitt til 3 uker på og 3 uker av, og jammen ble det ene feriehusoppholdet utvidet med en fjerde uke. 

Når jeg er hjemme i hovedstaden bare i 3 uker, rekker jeg liksom ikke helt å finne den gode arbeidsflyten. Jo, jeg sitter på hjemmekontoret mitt hver dag og jobber med mye forskjellig, men det blir stort sett småsaker, og ikke så mye større prosjekter. Siden sommerens siste planlagte tur til feriehuset er nært forestående, er det lite poeng i å starte noe prosjekt her og nå, men når jeg returnerer i september stopper jeg sannsynligvis i 4-5 uker.

Sommeren er jo stort sett en rolig tid på flere områder, men når det gjelder filmbransjen har det faktisk skjedd ganske mye på kort tid. Jeg har ikke fått meg noen større roller etc, men de siste par ukene har jeg laget flere prøvefilmer. Det har vel blitt 3-4 selftaper, og selv om jeg ikke fikk oppdragene så er det jo en fjær i hatten å være såpass aktuell for jobben at man blir bedt om å sende inn en ekstra filmsnutt. Den siste, som jeg ikke engang hadde søkt på, er ikke avklart ennå, men regner vel ikke med å trekke det lengste strået.

Det har blitt flere dager på filmsett også, ett oppdrag pr uke, og ekstra artig er det at de fleste oppdragene har vært i nærområdet mitt. Kort reisevei er aldri negativt.

Jeg savner de litt viktigere og utfordrende oppdragene, men skal vel være glad for at det fortsatt er mulig å få noe.

Nå må jeg bruke de neste par dagene på litt trivielle kontorting, som å sende årlig selskapsrapport til Brønnøysund. Det er alltid kjedelig, men regnskap og dokumenter er forlengst registrert hos Skatteetaten, så jeg skal bare fylle ut nøkkeltall i et nettskjema. Har aldri forstått hvorfor Ikke Brønnøysundregistret kan få det de tenger fra Skatteetaten, eller motsatt. Istedet skal man altså rapportere de samme tallene etc til dem begge separat. Det er trist å se at satllige etater ikke makter å samarbeide - ikke engang om noe så enkelt og konkret som nøkkeltall fra et regnskap.

Apropos stat - siden jeg reiser bort skal jeg forhåndstemme i morgen. Planen er å returnere før valgdagen, men det kan fort bli endret. Dessuten synes jeg det er veldig greit å stemme lenge før innspurten på valgkampen, så slipper jeg å irritere meg over valgflesk og drittslenging og det som verre er... Greit med alt som er gjort.

Fin ny uke! Ennå er høsten langt unna :)


2 kommentarer:

 1. Hei! Skjønner godt at det kan være urolig med tre uker av gangen, som du beskriver. Jeg kan også bli litt distrahert hvis jeg vet at jeg snart skal dra.

  Det hørtes spennende ut med de prøvefilmene! Håper at du får oppdraget! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, ikke så greit å fordele seg på to landsdeler, egentlig. Men snart kommer høst og vinter, og da reiser jeg litt mindre. Da synes jegdet er lettere å fokusere på inneprosjekter, som feks skriving.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]