8. oktober 2019

Spennende uke - ett år for sent

Høsten har ikke bydd på så mange oppdrag eller salg av tekst som jeg hadde håpet på. Det skyldes litt at jeg har fokusert på aktiviteter som ikke er innbringende, men som det er fint å bruke litt tid på likevel. Selv om jeg har søkt mange filmjobber, har det ikke blitt særlig mange oppdrag. Egentlig ikke så dramatisk siden jeg jo har jobbet i Operaen i høst, men litt dumt fordi jeg jo stort sett har vært tilgjengelig på dagtid og dermed kunne ordnet meg litt mer inntekt enn vanlig. Ville vært smart med tanke på kommende dårligere tider.

Denne uken blir imidlertid spennende, selv om det ikke blir økonomisk innbringende, og selv om det som antydet skjer ett år for sent. Jeg er nemlig invitert til audition både i dag og i morgen. En sceneproduksjon og en rolle i kortfilm.

Det var i fjor at målet mitt var å komme meg på audition, for å utfordre meg selv litt. Jeg er nemlig ikke så god på å selge meg selv, og på en audition er det jo nettopp det man må gjøre. Overbevise andre om at du passer til oppgaven, og å vise hva du kan bidra med. Jeg har hatt for få auditioner til at jeg har opparbeidet meg noen som helst erfaring med hva som funker best...

Nå er vel gjerne hver audition annerledes, ved at regissør og andre involverte ser etter ulike ting. Det som funker bra på én audition trenger altså ikke å funke bra på en annen. Mye handler vel om at du skal passe inn i den rollen som de allerede har sett for seg, og da betyr sannsynligvis utseende vel så mye som det man lettere kan påvirke, eller øve inn senere. Noen  ganger handler det kanskje også litt om kjemi, at det aller viktigste er å bare møtes for å se at man kommuniserer bra.

Men altså, det er umulig å vite på forhånd hvordan en audition vil bli. Jeg skal ikke forberede noe, så det er jo bare å møte opp og være litt frampå. For sceneproduksjonen kan jeg tenke meg at det er innkalt mange kandidater og at det er 4-5 personer som skal vurdere meg. Men for kortfilmen kan det godt tenkes at det kun er regissøren som er der, og at det blir mer en kort og uformell samtale for å teste kjemi.

I tillegg er jeg ikke helt sikker på om jeg ønsker napp på sceneproduksjonen. Spilleperioden foregår nemlig akkurat de ukene jeg hadde sett for meg vinterens skrivereise! Jeg har søkt likevel, kanskje litt for å skape et dilemma, men hvis jeg ikke får jobben kan jeg altså sukke lettet og heller bestille den reisen. Og får jeg den, så må jeg heller se om jeg kan ta reisen senere, selv om den da blir litt dyrere.

Uansett,. Jeg er glad for i det hele tatt å ha blitt innkalt til et møte med produksjonene - og to auditioner samme uke kommer nok ikke til å gjenta seg med det første ;)

2 kommentarer:

 1. Hei! Så flott at du ble innkalt, uansett utfall! Det hørtes veldig spennende ut! Og ja, det kan jo hende du skaper et dilemma for deg selv - og så får du noe å sladre om på bloggen etterpå! :-)

  Jeg forsto det sånn at det var nå disse dagene dette gjaldt, så det blir spennende å høre om etter hvert! Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, nå er begge auditionene overstått, kanskje bestemmer de seg allerede før helgen nå. Jeg regner nok ikke med at det blir napp på noen av dem. Spesielt på sceneproduksjonen ville ihvertfall jeg ha valgt en av de andre. Men uansett moro og lærerikt å kaste seg utpå :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]