15. april 2019

Nesten i mål med roman

Ja, det handler om "Vitenskapsromanen" igjen! Hittil i år har faktisk dette manuset fått prioritet, og det har også gitt resultater. Nå er jeg nesten i mål før innsending til nytt forlag!

Manuset ble refusert ved første forsøk, det er allerede femten måneder siden. Hovedårsaken til at det har gått så lang tid er nok at jeg ikke tjener en eneste krone på å jobbe med denne teksten. Ikke kan jeg forvente at det noen gang skal bli bokutgivelse, heller.

Med andre ord gjenstår kun personlig prestisje med å få ferdig prosjektet, og selvfølgelig at teksten skal bli så god som jeg greier. Jeg ser faktisk dette prosjektet mer som skrivetrening enn som en litterær bragd, for å si det sånn...

Målet var egentlig å sende teksten fra meg før påske, men siden det gjenstår bittelitt og jeg uansett ikke regner med at noen hos forlaget jobber med tilfeldig innsendte tekster i påskeferien, bruker jeg likegodt påsken til en siste finpuss, og sender det fra meg så snart jeg er tilbake i Oslo.

Nå er jeg nemlig noen dager i feriehuset. Det er alltid med litt blandede følelser at jeg reiser hit, for jeg jobber nok bedre i byen. Dessuten gjør jeg meg jo utilgjengelig for filmoppdrag. Litt roligere er det jo på den fronten også på helligdagene, men dersom noen trenger aktører kan det være desto lettere å få oppdraget nettopp fordi det er mange andre som tar seg fri.

Hittil i 2019 har jeg tjent mindre enn jeg har forbrukt, og hvis det fortsetter sånn blir det jo trøbbel framover. Allerede i mai blir kassen tom, og hva som skjer etterpå vet jeg faktisk ikke, for i dette frilanserlivet er det ikke mulig å planlegge særlig langt fram. Det betyr selvfølgelig at det også kan dukke opp fine overraskelser, at én uventet telefonsamtale kan snu minus til pluss. Som person foretrekker jeg nok forutsigbarhet, men etter 22 år i samme jobb vet jeg jo også at årene raser avsted når de er nesten helt like. Jeg angrer ennå ikke at jeg hoppet av. Litt motgang tåler jeg nok, men det forutsetter at jeg hele tiden produserer noe som kan gi inntekt et par måneder fram. Der skårer et prosjekt som "Vitenskapsromanen" heller dårlig, derfor gleder jeg meg til å få det ut av systemet for noen uker. Jeg har tenkt mye på at formen jeg valgte er nokså krevende, og at konseptet nok er rimelig sært. Neste gang skal jeg skrive en mer lineær fortelling, tror det er vesentlig lettere å gjennomføre.

Her i feriehuset har jeg også tenkt å skrive en krimnovelle eller to, noe som jo passer fint i påsken. Så ren ferie blir det ikke, selv om det jo også blir tid til å så sommerblomster og å rydde litt i hagen. Skal bl.a. fjerne endel småtrær og kratt. Ikke akkurat noe jeg gleder meg til, men jobben er mindre nå som det ikke er løv på trærne, og dessuten får jeg trimmet skrotten litt. Det er ikke så dumt når jeg jo sitter relativt stille på hjemmekontoret det meste av året.

Ønsker deg en god påske!
(PS: Bildet ble tatt i feriehusets hage i går)

2 kommentarer:

 1. Hei, så flott at du snart er klar til innsending! Det høres veldig hyggelig og motiverende ut! Enig med deg i at du like gjerne kunne vente til etter påske, så får du tid til å finpusse litt mer også. Flott blomsterbilde du hadde tatt!
  Riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja så får vi se da, om jeg våger å sende manus fra meg rett over påske. Har flikket litt allerede, og det er vel ganske klart. Et par nye små ideer kan kanskje bli tatt med, men det kan jeg også vente med til neste versjon. Har allerede en del notater for hva jeg skal jobbe mer med når det blir refusert :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]