22. oktober 2014

Tiltagende sparebluss

En gang økonom, alltid økonom. Nå har jeg studert min dystre økonomiske framtid i ukesvis, og føler meg så godt forberedt som det er mulig å bli. Selv ikke i den regnskapsjobben jeg har bak meg, brukte jeg noen gang så mye tid på budsjettflikking! Men så er jo denne omstillingen viktig for meg. Om et par uker reduserer jeg nemlig min månedlige forbruksramme med omtrent 20.000 kr. Og det helt frivillig!

Det høres kanskje ut som en enorm forsakelse bare for å kunne jobbe med det jeg tror jeg vil mest, men jeg er ikke redd for å ha det litt trangt. Tvert i mot gleder jeg meg til å bli enda mer bevisst på forbruket mitt.

Tidligere har jeg knapt visst hva et brød koster, men nå kommer jeg i tillegg til å regne på hva det koster å bake brødet selv.

Tidligere har jeg hatt med handlelapp bare når jeg skulle lage en ny rett til gjester, men nå blir det nok strengt filter for hva som havner i handlekurven - også til hverdags. Jeg har lest at det er lettere å handle fornuftig hvis man stikker innom butikken sjeldnere. Heretter kommer jeg definitivt til å planlegge menyen på en smartere måte! Og - jeg ser ikke bort fra at det faktisk kan medføre litt sunnere kost.

Alt dette gleder jeg meg masse til! Det å jobbe hjemme betyr at jeg kan lage mer mat fra bunnen. Jeg kan sette en brøddeig nærmest når som helst, og jeg kan endelig få tid til å rydde litt i skuffer og skap. Jo, jeg skal nok bruke mye av dagen til å skrive, men så er det jo sånn at man tenker vel så bra mens man gjør noe helt annet, og dessuten har jo kroppen godt av mange pauser fra kontorstolen.

Jo, det er mye positivt å se fram mot, men samtidig forbereder jeg meg på at det kan bli smalhans i perioder- spesielt hvis uforutsette utgifter velter månedsbudsjettet. Selv om jeg har den tidligere nevnte Englegrisen i bakhånd, er planen å greie meg uten den. Det blir spennende å se om budsjettet holder vann.

Jeg kommer helt sikkert til å skrive mer om dette framover, i alle fall så lenge det opptar meg nok til at jeg har lyst til å dele :)

4 kommentarer:

 1. Ja, det kan være fint å tenke over hva man vil bruke tid på ved siden av selve skrivingen. Og det du sa om handlelapp er helt sant. Jeg skriver vanligvis handlelapp, men likevel er jeg nok i butikken omtrent annenhver dag. Nå greide du å inspirere meg litt til å bli mer bevisst på det, og bruke tiden litt bedre. Mange takk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg er nok innom butikken omtrent annenhver dag, jeg også. Bortset fra de siste par ukene, for i oktober har jeg øvd meg litt på å begrense innkjøpene litt. Vi får nå se hvor lang tid det går før jeg er lei av å være småspist :-)

   Slett
 2. Det blir spennende å se hvordan det går, både i forhold til økonomi og tekstproduksjon. Bra å høre at du tenker å gjøre ting utenom skrivingen også; det er viktig med pauser fra jobben, selv om jobben er noe man elsker å holde på med. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg tror faktisk det kan være bra med flere "prosjekter", og da tenker jeg endret forbruk som prosjekt. Det blir som å slutte å røyke, mye lettere hvis man samtidig legger om kosthold eller starter å trene feks. Nå håper jeg å være mer tilstede i egen hverdag, bare tanken på å kunne gå en formiddagstur på en tirsdag... yes! (selvsagt en inspirasjonstur)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]