17. oktober 2014

Tegn i tiden?

Paris i fritt fall, flyvende gutt med ballonger og Grieg som forsvant...

Endelig fredag, og det er lov å ta en pause fra innspurten i jobben jeg snart forlater. Jeg låser meg inn i leiligheten og...

Taklampen i entreen virker ikke. Greit nok, jeg kan bytte lyspære så snart jeg har ryddet unna innkjøpte matvarer. Det er lys nok i kjøkkenet.

Men så går jeg inn i stuen, og på gulvet ligger det mange biter av glass...

Det gjorde det jo ikke da jeg dro på jobb, så jeg ser meg forundret omkring. Neida, det har ikke vært innbrudd, men et bilde har falt ned fra stueveggen. Det står nå relativt uknust på toppe av et høyt bord, mens det bildet som pleier å stå på bordet befinner seg på gulvet, i tusen knas. Også trerammen er ødelagt. Og selve bildet, som er ett av de jeg er aller mest glad i, har fått noen hissige skraper fra skarpe glassbiter i bevegelse.

Men ikke nok med det, det pleier å stå enda et bilde på bordet, det bildet er borte vekk! Det må ha glidd ned bak bordet, og er sannsynligvis også knust. Det er ikke gjort i en fei å tømme møbelet som er stappfult av bøker, for å flytte det nok fram fra veggen til at jeg kommer til bak ved gulvlisten, så det får bare vente. Noen dager eller noen uker.

Men så... taklampen i entreen! Neida, det hjelper ikke å bytte lyspære. Og for sikkerhets skyld har jeg sjekket at pæren virker i en annen lampe. Så da er det selve lampen som er kaputt og som må byttes ut.

For et halvår siden hadde ikke en sånn start på helgen gjort så mye, borsett fra ripene i favorittmotivet, så klart. Men hvorfor skjer dette akkurat nå som jeg har sagt fra meg fast inntekt og slett ikke har budsjettert med å skifte ut billedrammer og taklampe! Jeg får plutselig en følelse av at det er mer som kommer til å ryke de neste ukene, blir vaskemaskinen det neste? Komfyren?

Lyset skal slukkes og verden raser sammen? Hm, ikke gode tegn det der - jeg satser på at det ikke blir flere sånne overraskelser.

Håper helgen din fikk en bedre start!

2 kommentarer:

 1. Ups! Ikke bra! Håper at du får ordnet opp i det. Min start på helgen var også litt laber. Har mistet kontakten med en e-post-konto og har snakket med et visst firma hele tre ganger i dag... Håper at det ordner seg. For alle parter! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kjipeste var vel at selve favorittbildet fikk riper i papiret, men det skal nok opp igjen på veggen uansett. En historie rikere. Årsaken til at tre bilder falt var at en sånn øyeskrue løsnet fra den første rammen, spikeren i veggen står fortsatt stødig som fjell.

   Håper du får kontakt med epost igjen. Man føler seg jo veldig isolert når digital kontakt er borte. God helg!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]