12. september 2016

Innspurt på flere måter

De siste ukene har 12-månedersprosjektet mitt, «Vitenskapsromanen», hatt hovedfokus, og nå i september er det meningen å avslutte denne første jobberunden før manus sendes til et forlag. Jeg skal innrømme at jeg stresser litt for å rekke dette, som så ofte for min del avdekker innspurten at det gjenstår mye mer jobb enn jeg har lyst til å akseptere. Jeg er fornøyd med rammene og plottet, jeg har hatt gode skriveøkter hvor jeg kjenner at jeg beveger meg lett inn i hovedkarakteren og teksten ellers. Planen er at ikke alt trenger å være perfekt i denne runden, både karakterer og fakta kan bearbeides etter første refusjon. Fortellerstemmen må nok også finjusteres. I denne omgangen er jeg faktisk mest opptatt av selve ideen, og forsøket på å greie å formidle den. Jeg håper rett og slett at et forlag vil like ideen nok til i alle fall gi meg noen tilbakemeldinger. Troen på eget prosjekt svinger imidlertid heftigere jo nærmere jeg kommer den nevnte dørstokken - der jeg skal vinke farvel til manus for aller første gang. Puh, for en jobb det er å leke forfatter! Det er mye mer krevende enn man kanskje skulle tro!

Nå lurer du kanskje litt på hvorfor illustrasjonsbildet ønsker god jul i september? Vel, jeg nevnte innspurter, og det er ikke bare manus som trenger oppmerksomheten min i disse tider. Det begynner nemlig å haste med å lage julevarer til nettbutikkene. Jeg har noen produkter fra i fjor, men bør absolutt fylle på med mye nytt. Jeg er ikke i julestemning akkurat nå, like lite som jeg var det i juni da jeg skrev julenoveller. Men så måtte jeg smile da jeg skulle bake brød og hentet fram den siste 2 kilo-posen med mel. Mellageret ble jo kjøpt inn i desember, da er det nemlig mulig å finne de store pakningene til halv pris, og det prøver jeg å utnytte så godt jeg kan. Husker ikke i farten om jeg kjøpte 16 eller 24 kilo mel. Så i dag har jeg altså hatt litt "God jul" på kjøkkenbenken :) Nå er mellageret tømt, så det ble en slags innspurt der også. 8 kilo kaffe som jeg kjøpte i store mengder i desember er også brukt opp i disse dager.

Enda flere innspurter? Vel, jeg skulle skrevet ferdig den artikkelserien jeg har nevnt tidligere, og som har vært på blokken siden i vår, men innser at den får vente til oktober. Greier jeg å få ut manus pluss lage julevarer ihvertfall til nettbutikken KreaturShop, så skal jeg nok være fornøyd. Et par krimnoveller til ukebladene er også på gang. Jeg får dessuten overnattingsgjester i månedsskiftet og da går det naturlig nok også med litt tid til rydding og planlegging.

Forresten, jeg vet ennå ikke hvor jeg skal sende manus - mer om det i neste innlegg!

Ha en fin, ny uke!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Litt sen respons her, har sittet opptatt med diverse redigeringer her og glemt at det var noe som het klokke :-)
  Ser du har mange jern i ilden, ja :-) Tenkte jeg måtte kommentere det du sa om at du "leker forfatter". Sløyf leker, det er viktig å tro på det man driver med har livet lært meg. Ellers driver du jo med mye spennende for tiden, ser jeg! Og ja, det du sa om kaffe; Vannkokeren min tok kvelden i dag. Den har vært gåen lenge, men i dag var det ikke antydning til liv. Har annen kaffemaskin altså, så det er ikke farlig. Kom bare på det da du nevnte kaffe :-) Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gro Jeanette! Nå er jeg fryktelig sen med å svare, men takk for kommentar! Har hatt det travelt, og egentlig ikke fåt jobbet med manus særlig mye. Jo, jeg ser den med å tro på det man gjør, men jeg har jo stor respekt for de som virkelig kan titulere seg som forfattere, særlig nå som jeg ser hvor inni hampen mye jobb det er. Jeg er nok ikke egentlig forfatter helt ennå, novelleforfatter kan jeg nok kalle meg, men venter litt med å utvide :) Fin onsdag!

   Slett
 2. Innspurtsheia. Husk en pust i bakken også. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Fivrelden, takk for heia :) September ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. Det kan nok være lurt å ta i bruk oktober også. Ser det er lenge siden jeg oppdaterte bloggen, så får si litt mer om dette ganske snart. Håper du har det fint i din nye jobb :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]