21. desember 2015

Opptatt av dop i Las Palmas

Ja, jeg er på plass i Las Palmas, og ja - i kveld har jeg vært ekstremt nysgjerrig på partydop. Nei, ikke sånn, men som i research...

På bildet ser du min nye skrivehule. Denne gangen er bord og stol perfekt, og når jeg ser rett fram har jeg dessuten en viss utsikt. Bak den hvite veggen har jeg en kjøkkenbenk på sikkert fem meter. Jeg mailet hotellet for et par dager siden for å bekrefte ankomsten - begynner jo å føles lenge siden jeg reserverte, og man vet aldri hva som kan misforstås før det er for sent. I alle fall, jeg ba om et rom noen etasjer opp fra gatenivå, og sitter nå i 6. etasje. Hotellets takterrasse er i 7. etasje, men her i Las Palmas er det et helt annet klima enn på sørkysten, og i dag har det stort sett vært grått. Solen kommer riktignok snart tilbake...

Men du lurer kanskje litt på hvorfor jeg er så interessert i partydop? Det dreier seg om research til en krimnovelle. Så nå har jeg surfet og googlet, vet gatepris omtrent i hele verden, virkninger, bivirkninger, rusvarighet og you-name-it. Jeg var nesten på vei ut for å kjenne dopet på kroppen, men innså at det ville vært å strekke det litt vel langt. I hvertfall når det kun er snakk om en novelle. Jeg lurer litt på hvilke spor jeg legger igjen rundt om, Google tror vel kanskje at jeg er litt på kjøret? Mon tro hvilke annonser som vil poppe opp på skjermen min de neste ukene? Hva skjer når forfattere søker etter info om drapsmetoder etc, blir amerikansk etterretning koblet inn?

Research tar uansett mye tid, for hvis jeg skal skrive litt spesifikt vedrørende det dopet, så må jo fakta stemme. Jeg må regne med at flere av leserne har prøvd stoffet det dreier seg om, og da forstår du sikkert at det ikke er Familien som får tilbud om novelle denne gangen :)

Jeg har forresten novellen "Siste brekk" på trykk i årets siste utgave av Vi Menn (uke 51/52), d.v.s. den står visst i et tilleggsblad som følger med. Jeg vet ikke om det tillegget finnes i løssalg eller kun sendes til abonnenter, og uansett får jeg ikke sett oppsettet før jeg er tilbake i Oslo. Håper uansett at noen får lest den.

Ellers har jeg jobbet både med hovedprosjektet og med noe nytt til nettbutikken. Det er her i Las Palmas jeg regner med å jobbe mest intenst med hovedprosjektet. Forøvrig en svært sjarmerende by, så det blir nok en lang rusletur hver dag også.

4 kommentarer:

 1. Jeg har ofte tenkt på det samme som deg når jeg har drevet med research på våpen, dop og andre heller lysskye temaer på nett. Kanskje man plutselig er under lupen hos en eller annen instans? :) Men så er det jo en av de aller største fordelene med internett(i alle fall i skrivesammenheng), at all verdens informasjon er bare et tastetrykk unna. Ser ut til at du får utrettet mye på skrivereisen din. Må være godt å ha fullt fokus på det kreative, og samtidig kunne koble ut i sol og varme når man trenger det. Her hjemme er det ikke mye som minner om jul, med 5 varmegrader og grønne plener.Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja vi legger nok igjen mange rare spor, kunne vært interessant å skrive en novelle hvor hovedpersonen lager en bombe, hm... Men utrolig praktisk å kunne søke opp det meste av det man trenger av detaljinfo for å gjøre en person troverdig. Det må jo ha vært ekstremt mer tungvindt i "gamle dager", men kanskje var det vel så spennende for forfatteren å faktisk oppsøke miljøer, prate med folk og hente info og inspirasjon på den måten. Tidkrevende, men sikkert en mye mindre ensom reise. God jul!

   Slett
  2. Det er sant, skriving kan være en ganske ensom reise til tider. Riktig god jul til deg også!

   Slett
  3. Det er sant, skriving kan være en ganske ensom reise til tider. Riktig god jul til deg også!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]