26. september 2022

Onsdag er Festdag

 Altså, det er et par tiår siden Herr Kreatur frekventerte hovedstadens nattklubber og dansegulv. Men i det siste har jeg gjort et aldri så lite comeback på party-arenaen :) Og merkelig nok ser det ut til at onsdagen er blitt den store festdagen - på dagtid.

Det handler selvfølgelig om filmjobber. I første halvår hadde jeg nesten ingen oppdrag, jeg forstod at jeg var blitt for treg med å søke når jobbene ble utlyst, men tenkte i tillegg at noe hadde forandret seg etter pandemien - eller at jeg rett og slett er oppbrukt eller er blitt for gammel. Selv om realitetene kan være litt besværlige å svelge er det jo sunt med en viss realitetsorientering.

Men i høst har det løsnet ganske bra. Jeg har sjekket utlyste oppdrag mye oftere, og dessuten har det dukket opp oppdrag som passer ganske godt aldersmessig. Ikke de helt store jobbene, men ihvertfall med et par replikker i en kommende kinofilm, og ellers anledning til å jobbe ganske tett med crewet - som jo alltid er gøy.

Litt ekstra morsomt har det jo vært at gamle jeg har festet sammen med ungdommen to onsdager på rad! Først spilte jeg (sammen med tre jevngamle) "oldiser" som hadde forvillet seg inn på et litt luksuriøst poolparty på beste vestkant, med rundt femti tjueåringer. Ikke fritt for at jeg kjente meg litt malplassert sånn etter hvert, men det er jo litt gøy å få spille en litt definert karakter, selv om det altså ikke var noen egentlig rolle. Fikk ihvertfall litt klem og prat med de fleste hovedkarakterene, og det er neimen ikke lett å vite hva de tenkte om oss gamlinger, hehe. Dette ble en lang onsdag,, men artig å tenke tilbake på.

Onsdag i forrige uke ble det fest igjen gitt, denne gang i form av en slags kjendisfest på et utested. Også her var litt av poenget at jeg skulle være eldre enn de fleste, og med et par replikker og en viktig funksjon i en scene, var det selvfølgelig helt greit. Det ble mye dansing også, litt mye søl å danse med nesten fylt glass i hånden, men jeg danset jo mye for et par tiår siden og da gikk det mest i techno, så bare jeg kommer litt i siget er det gøy å få riste løs igjen.

I dag er det mandag, og det er foreløpig dårlig med festplaner for kommende onsdag. Jeg begynner nesten å bli litt urolig for at det muligens kan bli en ikke-festdag igjen. Kanskje jeg må ordne til litt fest her på hjemmekontoret istedet. Det finnes sikkert en hel del dansbar musikk i CD-samlingen.

4 kommentarer:

  1. Hei, og gratulerer med artige filmjobber! Dette høres jo helt topp ut! Og onsdager er dessuten ofte en fin dag til å gjøre noe annet enn man pleier, så får man delt opp uken litt også!

    SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]