5. juli 2021

Livstegn fra hjemmekontoret

 Jeg har dårlig samvittighet for det meste: Fem uker siden forrige innlegg, og minst like lenge siden jeg oppdaterte meg litt på hva andre  blogger om. Bloggingen er noe av det som hjalp meg gjennom de første tøffe årene etter at jeg sa opp jobben for heller å finne på noe selv. Jeg har ingen planer omn å droppe dette nå, bare så det er sagt.

Ikke har jeg nok tid til et gjennomarbeidet innlegg nå heller, men en kort oppsummering kan det nok bli. Reiser snart til feriehuset igjen og da kan det bli mer tid til både blogging og skriving, med internett som kommer og går.

I alle fall, jeg har greid meg rimelig bra det første halvåret. Det rare er egentlig at jeg ikke helt forstår hvordan jeg har greid meg så bra, for jeg har jo nesten ikke hatt noen jobb og NAV-støtten "sa jeg opp" fordi det ble for passiviserende. Jeg kan fortsatt motta litt derfra, men det blir småpenger selv i forhold til mitt beskjedne budsjett og utgjør egentlig ingen større hjelp.

I vinter tok jeg seriøst tak i det selskapet mitt som driver litt med investering i aksjer. Det er ganske kjedelig i lengden og i alle fall ikke noe utløp for kreativitet, men jeg har satt opp en litt hårete plan og selv om jeg ikke lykkes like godt hver måned, må det ha gått rimnelig greit. Jeg skal ikke ta alle detaljene her, og det er nok heller ikke snakk om store inntekter - og uansett ikke hele forklaringen på hvordan jeg har fått edene til å møtes.

Jeg har heller ikke solgt mange noveller i år, en erkjennelse som sitter langt inne. Novellene kunne vært en nokså forutsigbar inntekt, men jeg har dessverre ikke vært prodiktiv nok til å holde spiriten gående. Når det blir et tiltak hver gang jeg skal i gang med en ny tekst, blir det også mange utsettelser og unnskyldninger for heller å gjøre helt andre ting.

Filmjobber har jeg heller ikke hatt mange av. Tror det har vært 5 dager totalt hittil i år, og det er jo veldig lite. Corona får ta skylden der, for jeg kan nesten ikke påvirke dette. Det virker riktignok som om det er i ferd med å bli litt bedre forhold i bransjen, så kanskje kan det bli flere oppdrag i andre halvår.

Nettbutikkene har heller ikke akkurat blomstret, men jeg har omsider kommer i gang med å lage ny design, noe som jo er helt nødvendig for å holde det gående.

Kanskje kan jeg takke Corona for ekstra lavt forbruk det siste året. Kanskje er dét selve årsaken til at det har gått rundt og at jeg faktisk har greid å spare opp nok til at jeg ikke trenger å være stresset i perioder med små inntekter. Det hjalp selvfølgelig også at det ikke ble noen skrivetur til Spania i vinter.

Nå reiser jeg altså til feriehuset igjen, og jeg trenger nok å rette ryggen og å finne fram til mer guts enn jeg har hatt det siste halvåret. Sommeren kan være fin til det. Og hvis jeg er heldig blir det noen gode skriveøkter i feriehuset, også - det pleier jo å bli det.

Jeg skal uansett skjerpe meg her på bloggen. For jeg trenger bloggingen for å kjenne meg produktiv sånn på det jevne, og ikke bare en gang iblant...

Ønsker deg som titter innom en fin, ny uke!

3 kommentarer:

 1. Hei! Så fint å se oppdatering på bloggen din! Alltid hyggelig å følge med på den.

  Jeg har også vært litt sløv med blogging i det siste, med kortere oppdateringer enn vanlig. Får se å få gjort noe med det, men det er jo ferie, da! God tur til feriehuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha, det ble visst med den ene oppdateringen, gitt :) Skal skjerpe meg så snart sommeren nærmer seg høst. Takk for besøk!

   Slett
 2. Du er uansett mer skjerpet enn meg. To år :) Men har lest hos dere da.

  SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]