18. juni 2019

Livstegn midt i juni

Jeg er visst blitt litt slapp her på bloggen. Det skyldes delvis at dagene raser avgårde altfor fort, men også at jeg ikke har skrevet så mye som jeg gjerne skulle i det siste. Jeg har heller ikke fulgt så godt med på andres blogger som jeg gjerne vil.

I dag tenkte jeg bare å gi et aldri så lite livstegn. Og fortelle at det går greit igjen, etter litt trøblete økonomiske tilstander i vår. Jeg flyttet forsikring og gjorde noen årlige forfall om til månedlige, så nå blir trykket jevnere. I juni har det "veltet inn" med feriepenger fra både kjente og ukjente arbeidsgivere. Litt flåsete sagt, for det er jo stort sett småsummer, særlig fra de ukjente, men noen ganger er det jubel i stua når det kommer inn en hundrings eller to som ikke var forventet. Sånn sett liker jeg juni måned rimelig godt, i tillegg til alt det med lyse sommernetter og florerende markblomster. Juni har egentlig alltid vært en favoritt.

Framover ser det heller ikke helt ille ut. Det hjelper på budsjettet at jeg skal medvirke i enda en ballettproduksjon ved Operaen i høst. Det blir min tredje produksjon i Bjørvika. Det blir nok ikke like spennende som da jeg spilte gammel mann og fikk dø på hovedscenen i fjor, men det er fint med litt forutsigbarhet både i arbeidsdager og inntekt, dessuten tar det meg bare 20 minutter å spasere til Operahuset. Denne uken har jeg to filmjobber, og selv om filmåret startet dårlig, når jeg nok målet mitt om å jobbe med film/scene minimum 50 dager pr år. I fjor ble det nesten 100 dager, men jeg er nok fornøyd med litt mindre i år.

Investeringene er også litt spennende i sommer - med litt flaks kommer ett av de kvartalsvise utbyttene tilbake enten i juli eller til høsten. Dette gjelder sparepenger som ble plassert i utbytteaksjer da jeg hoppet av fast jobb, og mye av budsjettet mitt var basert på de utbyttene. Men så forsvant de fleste, og jeg har heldigvis greid å tjene tilstrekkelig på andre felt. Når jeg ser tilbake kan det faktisk tenkes at jeg ikke ville stått like mye på innen film/scene hvis jeg ikke trengte de inntektene - rart å tenke på hvor mange flotte opplevelser jeg da ville gått glipp av!

Og skrivingen - ja, som nevnt har det gått litt tregt de siste par månedene. Jeg har fått «Vitenskapsromanen» i retur for andre gang og vet for en gangs skyld hva jeg skal fokusere på ved neste gjennomarbeiding. Men jeg lar det ligge litt til. Nå er det viktigere for meg å få på plas en bedre rutine for å skrive noveller, eventuelt også å bestemme meg for om jeg skal starte på et nytt romanprosjekt. Dette får jeg vel komme tilbake til her på bloggen senere i sommer.

Ønsker deg en flott juni!

2 kommentarer:

  1. Hei! Veldig artig å høre at du er så aktiv og får så mange spennende oppdrag! Skjønner godt at du må prioritere dem en stund da. Kjedelig at du fikk manus i retur, men det er jo veldig vanlig, og som trøst blir jo boken forhåpentligvis enda bedre når du får jobbet mer med den. Jeg har også fått mye i retur, og det er selvsagt like skuffende hver gang... Vi får bare stå på, og ta sommeren til hjelp...! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, jepp, å ta sommeren til hjelp, høres veldig fint ut:) Nå har jeg tatt en tur til feriehuset og her blir det lettere å koble av med aktiviteter jeg ikke holder på med i byen. Det er 13 grader og regn, så det kan vel bli tid til å skrive en novelle eller to.

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]