25. mai 2019

Trøstespising og næringsoppgave

Ja, det er lørdag og jeg hadde jo tenkt å bli flinkere til å ta helg når det faktisk er helg. Jeg er generelt for lite flink til å skille mellom arbeidstid og fritid...

Men - denne uken har jeg jobbet lange dager på en TV-produksjon fra mandag til fredag, inkludert lang reisevei til og fra, tidlig opp og trøtt på kvelden. Så det har ikke blitt tid til mer enn det mest nødvendige her på kontoret. Nå har jeg litt å ta igjen, og siden jeg snart reiser en tur til feriehuset må jeg altså jobbe i dag.

Da er det fint å trøstespise nybakte kanelsnurrer, eller skillingsboller, som de også kalles. En gang i tiden tok visstnok bakeren 1 skilling for en sånn bolle.

Heldigvis er mange av kontoroppgavene mine sånne oppgaver som kan droppes en uke uten at jeg trenger å ta det igjen. Det som imidlertid ikke kan droppes akkurat nå er utfylling av næringsoppgave på Altinn for mine to aksjeselskaper. Jeg har jo gjort dette mange ganger før, og rapporteringen blir jo heller ikke mer komplisert når forretningen går stadig dårligere. Uansett sitter denne jobben langt inne, og det deler jeg nok med ganske mange som driver i det små for seg selv. Fristen er ikke før 31. mai, men det er mer praktisk å gjøre dette fra PC'en her hjemme enn på laptopen i feriehuset.

Årsmeldinger og regnskap er allerede klart, men jeg får et problem når jeg skal skrive ut dette for å signere, og så scanne før innsending. Skriveren er så godt som tom for toner, og jeg får meg ikke helt til å spandere flere hundrelapper av et stramt budsjett bare for at scannet signert dokument skal ha bedre kvalitet. Jeg skriver jo svært sjelden ut noe som helst sånn ellers, og derfor hadde jeg tekt å vente med ny toner til høsten. Kanskje jeg sender inn usignerte dokumenter, for de har jeg jo allerede i god, digital kvalitet. Jeg må logge inn (og altså identifisere meg) for å sende inn dokumentene, da går jeg jo samtidig god for at dokumentene er korrekte. Kanskje trenger de ikke en gammeldags underskrift. Vi får se...

Uansett, i dag smaker kanelsnurrene perfekt til en kopp kaffe, og det blir nok en hel del pauser.

Jeg håper jeg også får tid til å få unna noen flere oppgaver. Jeg skulle ha skrevet et par sommerlige noveller, men det begynner å haste. Allerede er det for sent å sende inn typisk midtsommer, så jeg får vel nok en gang legge handlingen til sesommeren. Får jeg ikke gjort dette i løpet av en uke eller to, må det kanskje bli høst i stedet, da kan jo fort handlingen bli litt feil hvis utgangspunkt for ideene var sommeren... Rekker uansett ikke å gjøre noen tekst ferdig i løpet av helgen, men har tenkt å jobbe med noveller i feriehuset. Der finner jeg nok dessuten lettere den rette sommerstemningen.

God helg!

2 kommentarer:

 1. Hei! Ja, slitsomt med praktiske oppgaver når det man vil er å bare skrive... Kan du ikke ringe dem og høre hvordan du best kan gjøre det da, eller sende en mail?

  Hørtes godt ut med kanelsnurr og kaffe, det bakes det innimellom i min familie også, kjempegodt. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det er aldri feil med kanelsnurr til kaffen :)

   Det ordnet seg med toner - fant ut at jeg jo ikke trenger å sende inn de dokumentene nå, fristen for disse er ikke før i juli. Så jeg fikk registrert næringsoppgaven og det som følger med, og det var kun ett skjema jeg måtte skrive ut og skanne etterpå. Det som ble fylt ut for hånd synes jo godt, så det ble ikke noe stort problem. Så kan jeg fikse utskrift av alt det andre her hos feriehusnaboen - viktig å utnytte de mulighetene som finnes :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]