19. november 2015

Litt av hvert og ingenting

Siden bloggen bare oppdateres ukentlig forsøker jeg å ha en viss idé eller et tema når jeg først skriver, men akkurat i dag blir det litt-av-hvert-og-ingenting. Det betegner forøvrig november ganske bra, selv om akkurat det ikke var tilsiktet.

Mange av de prosjektene jeg holder på med har nå gått seg såpass til at det tar mye tid bare å administere. Jeg eeelsker nesten alt som handler om administrasjon, bare oppgavene er kortvarige nok til at jeg får en følelse av å bevege meg litt framover. Ulempen er imidlertid at det alltid er noe av det trivielle som skulle vært gjort. Det blir litt mindre tid til det kreative aspektet, men enda verre - dagene flyr uten at jeg egentlig oppdager at jeg sitter og duller bort hele uker med administrasjon som ser ut til aldri å ta slutt.

Det største tidssluket er nok nettbutikkene. Det har løsnet så bra at jeg vil satse litt til. Til og med september hadde jeg stort sett 1 salg pr måned, men i november regner jeg med å ha minst 20 salg, og det er kanskje nok til at jeg får min første utbetaling! Jeg må innrømme at det er litt artig å starte arbeidsdagen med å registrere at i natt kjøpte Vivien som bor i Kina et dusjforheng som jeg har designet :)
Men nå som en god del av produktene mine har rukket å bli et halvt år gamle, kreves det altså opprydding og forbedring, ellers forsvinner de fra de digitale butikkhyllene. Og akkurat dette har spist mye tid nå i november. Det er litt kjedelige oppgaver som faktisk må gjøres gjennom hele året - jeg må nok tenke ut noen smarte rutiner!

I tillegg stresser jeg litt med å designe flere produkter med julemotiv for å få mest mulig ut av julesalget. I dag har jeg laget til-og-fra lapper. Jeg har forstått at jeg burde startet juleproduksjonen min i sommer, så når jeg er i Spania i julen bør jeg jakte på ideer og motiver med tanke på neste jul :).

Apropos utenlandsreisen min, så er det bare 3 uker til jeg drar. Og ennå gjenstår det å finne sted å bo for halve oppholdet! Jeg hadde så lyst til å leie en liten leilighet i Las Palmas, siden jeg synes by er mye morsommere enn strand - der har man forresten begge deler. Men jeg har vært altfor treg. Kanskje jeg heller skal bo under en bro for å hente inspirasjon til romanen? Ha-ha. Jeg regner med at det ordner seg, det blir bare litt dyrere enn jeg hadde tenkt. Det finnes tilbud om å bo rimelig hjemme hos folk, type airbnb, men jeg synes at 17 netter blir altfor lenge å dele kjøkken og bad med noen som jeg aldri har møtt før. Samtidig er det jo nettopp sånne løsninger som kan gi helt uventede innspill og opplevelser - kanskje det er skjebnebestemt at jeg skal stå der i Las Palmas uten et sted å bo? Hvor mange helt nye inntrykk ville ikke det gitt meg?

Jo, jeg har også skrevet litt mer på teksten som straks skal sendes til Signaler. Men jeg har ellers tenkt at skrivingen har stokket seg litt, og ikke bare den, men jeg har fått det for meg at de novellene jeg har hatt inne til vurdering hos bladene nå i høst ikke har vært gode nok. Så da jeg fikk epost fra Vi Menn i går hadde jeg ikke lyst til å åpne den. Her går jeg altså og venter i spenning, og når svaret kommer utsetter jeg å åpne eposten! Det er greit å grue seg til refusjon de første rundene, men jeg trodde faktisk at det skulle bli litt mer forretningsmessig etter noen salg. Men nei da, hver gang eposten dukker opp forventer jeg faktisk at ukebladet ikke kan bruke novellen min. Akkurat i går kunne de faktisk bruke en krimnovelle, og da ble jeg desto gladere.

Sånne svingninger mellom optimisme og pessimisme kan være ganske slitsomt, og det blir nok mer svingninger framover. For jeg er nødt til å sende inn enda et par noveller før jeg reiser. Jeg har liggende en som er omtrent ferdig, men det holder ikke med bare den. Jeg trenger minst ett salg, og da nytter det ikke å sende inn noe som jeg ikke tror på selv.

I neste uke skal jeg ta litt tak i statist-planene. Har gjort litt allerede, men siden det ble et underordnet 12-månedersmål må jeg jo satse litt ekstra. Mer om det i neste uke!

4 kommentarer:

 1. Hei! Og gratulerer med at bladet ville bruke novellen din! Og jeg synes absolutt du skal sende inn til Signaler - hold oss andre oppdatert! Spaniaturen høres også spennende ut, selv var jeg der i sommer, og da hadde jeg ikke vært der på mange år. Du får helt sikkert en flott tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på en tidlig lørdagskveld! Og takk for det. Jeg har imidlertid produsert altfor lite tekst i høst, så ett salg her og der er ikke helt i tråd med planene, men mørketiden er sikkert fin til mer skriving. Jeg har ikke vært i Spania på ca tretten år, så det blir spennende. Gleder meg til å blogge derfra! :)

   Slett
 2. Hei,

  Kjekt å høre at det har løsnet for salg i nettbutikken!

  Vi lever i et bruk og kast samfunn men jjeg er sikker på at i hvertfall noe av det vi designer og selger overlever våre dager her på jord. Litt makabert, men jeg synes det er kjekt å tenke på en gang i blant.

  Den store julehandelen begynte på Zazzle i midten av september så svaret på hvor mye det har løsnet for deg får du rett og slett i januar! Tvi tvi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for kommentar! Jeg har egentlig inntrykk av at det er god kvalitet på det meste som Z selger, så at noe overlever meg er nok mye mulig. Tror vel at produkter som folk tilpasser med tekst og foto etc blir tatt vare på lenge.
   Julesalg i september? Akkurat det merket jeg ikke stort til, men det er ikke lett å selge uten masse pushing i sosiale medier. Og akkurat det er jeg lite flink til. Og jeg er forberedt på at januar blir en nedtur, så målet får være minimum 2 salg i januar, hehe, sånn at jeg i hvertfall dobler september. Det er uansett helt greit å fokusere på litt andre ting på nyåret.
   Du som er etablert synes sikkert ikke at jeg har solgt stort ennå, men jeg er egentlig strålende fornøyd så lenge trenden er opp. Fin kveld!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]