22. februar 2018

Vil du bli romanserieforfatter?

Jeg har tidligere lekt med tanken om å prøve meg på såkalt kioskromanserie. Jeg elsker å dikte opp karakterer og plott, og gjerne over et langt tidsspenn som jo en håndfull generasjoner krever. Men så har jeg istedet valgt å skrive litt tyngre tekster, og da uten å ta sikte på at historien skal dekke tjue bind, eller flere.

Den som har lekt med tanken bør imidlertid sjekke ut et par konkuranser som er utlyst i disse dager. Både Bladkompaniet og Norskeserier jakter på nye serieforfattere, og det er snakk om store pengepremier til de heldige. Jeg antar at man kan vinne premie selv om det ikke blir snakk om utgivelse, så kanskje jeg burde prøve meg uansett?

For begge konkurransene rekker det å sende inn 15.000 - 20.000 ord, samt plott/grovskisse for de første 5-6 bøkene i serien. Følg lenkene nedenfor for mer informasjon om deltakelse, samt gode tips til hva du bør fokusere på.

Bladkompaniet lokker med kr 250.000 til den som kan bli Margit Sandemos etterfølger. Det krever jo litt, men med en brukbar idé og god penn kan jo alt skje. Fristen er 22. april. Les mer her!

Norskeserier lokker med kr 125.000 til vinneren, og her er fristen 1. mai. Les mer her!

Jeg har ikke bestemt meg ennå for om jeg skal prøve meg. Ukebladnovellene jeg skriver er gjerne på 2.500 ord, og en kioskromanbok er typisk på ca 55.000 ord. Jeg kan nok klare å levere 20.000 ord. Det er utarbeiding av ideen som skal fylle minst 6 bøker og samtidig ha åpninger for enda mer, som krever mest jobb for min del. Akkurat nå har jeg ikke satt av tid, men jeg elsker jo utfordringer som dette og har mange ideer på lager. Og, uansett om jeg ikke når opp i en sånn konkurranse, kan det jo være en nyttig øvelse?

Følg med her hvis du vil vite hva jeg bestemmer meg for, for hvis jeg først sender inn et bidrag kommer jeg garantert til å fortelle om det her - lenge før jeg vet utfallet. Delt spenning er dobbel spenning, ikke sant? :)

2 kommentarer:

  1. Hei! Selvsagt er jeg spent på om du kommer til å sende inn til en av disse manuskonkurransene! Eller kanskje til begge? Jeg har sett liknende konkurranser har vært utlyst flere ganger før, og en gang hadde jeg virkelig tenkt å prøve meg, men jeg fant ut at jeg den gangen ikke hadde et så godt manus som jeg burde, og lot være å sende inn. Men det var en god motivasjonsfaktor for skrivingen! Men hvem vet, kanskje det går an å forsøke denne gangen? Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det altså, men en skal aldri si aldri. Hvis du har tenkt å prøve deg, må du ha masse lykke til! Og ja, forresten; Takk for gode konkurransetips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jeg har vel kommet til at jeg absolutt burde ha gjort et forsøk, og at "prosjekt Håp" faktisk kunne passet. Men jeg synes det blir for kort tid og har ikke lyst til å lage et hastverksmanus ut av en idé jeg har ruget på i flere år. Men kanskje jeg prøver meg hvis konkurransene gjentas om et år eller to? :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]