21. juli 2017

Sommer og romaninnspurt

Jeg holder et litt lavere tempo her på bloggen i sommer. Dels fordi det blir noen turer til feriehuset hvor det ikke er internett, dels fordi sommeren gjerne må få utspille seg på helt andre arenaer enn en dataskjerm, men ikke minst fordi jeg har bestemt meg for å komme i mål med «Vitenskapsromanen»!

Og denne gangen skal fristen overholdes, det betyr at jeg bare har et par uker igjen før alt skal være klart. Nå har jeg jo skrevet, tenkt og knadd i to år allerede, også med lange pauser innimellom, så det kjennes som jeg har bearbeidet teksten etter å ha fått avstand til stoffet utallige ganger. 

Det som gjenstår er noen få korte kapitler som ikke er skrevet. Jeg har notert nok til å vite hva hensikten med avsnittene er, men først og fremst er de tenkt som lommer i fortellingen hvor jeg også kan legge inn opplysninger, hint og justeringer etc som har kommet til etter hvert, og som det ikke er veldig viktig hvor blir puttet inn. Noen av disse kapitlene kan jeg kanskje droppe helt. Jeg har satt av en uke til dette arbeidet, og er nesten i mål!

Deretter bør jeg lese gjennom research-notatene (igjen) og forsøke å flette inn noen flere momenter, setter bare av et par dager til dette. Jeg har selvfølgelig allerde med en del vitenskap, men kan godt gi vitenskapen litt mer plass uten at det blir kjedelig. Jeg kan imidlertid ikke tenke meg at dette er avgjørende når det første forlaget skal vurdere teksten, så planen er at jeg kan jobbe mer med vitenskap og research etter flørste refusjon.

Helt til slutt trenger jeg tid til å gjennomarbeide manus igjen, kanskje et par ganger. Det er jo en enorm jobb, men som sagt har jeg allerede jobbet mye med selve teksten, så i disse avsluttende rundene blir det først og fremst fokus på å lete etter gjentagelser, kjedelige partier som kan strykes, eventuelt om noe må flyttes pga rekkefølge og flyt etc. Jeg har faktisk bare en uke på meg til å gjøre dette, og jeg vet at det kan bli knapt, men hvis jeg finner arbeidsroen, det blir grått og kaldt ute, og det er helt musestille på film. og TV-fronten, skal det gå :)

Grunnen til at jeg bare komme i mål er at jeg reiser bort, og når jeg returnerer til Oslo er det rett på teaterprøvene. Dessuten har jeg bestilling på to noveller som skal leveres i august. Da regner jeg ikke med at det blir nok tid til å jobbe effektivt med romanteksten.

Så altså, hvis det regner der du er til tross for at det er juli og du har ferie, kan du tenke på at det i hvertfall er godt for noe; Hr. Kreatur har gode skriveforhold :)

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Skjønner du har store planer om å komme i mål med bokprosjektet nå ja! Håper at det vil gå bra! Ja, litt regn og kulde hjelper på kreativiteten, helt klart! Det har vært fint vær en stund nå, men i dag var det jo litt kjølig, og jeg benyttet tiden på et kjøpesenter og hos frisøren. Litt kjølig vær passer godt til det også! Men jeg er også ivrig etter å komme meg nærmere målene jeg har satt meg nå! Skal komme tilbake til det snart. God helg, og lykke til med skrivingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for oppmuntring! Og jeg er litt stolt når jeg kan fortelle at jeg faktisk har greid å følge planen min sånn omtrent. Noen dager er det snakk om 10 timers økter, det er i meste laget, men jeg kommer i hvertfall inn i gode rutiner, og det blir lite tid til å bli forstyrret av andre aktiviteter. I dag får jeg middagsbesøk så det blir nok ikke tid til mye manusjobbing, men det er vel greit med en nestenfridag også. Selvfølgelig har været blitt altfor fint til å sitte inne, men håper å ta igjen sommeren i august.
   Gleder meg til å høre mer om skriveprosjektet ditt, fin bloggkopp forresten! :)

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]