16. juni 2020

Litt om sol og varme

Det er skikkelig sommer, og denne hjemmekontorrotter sliter med konsentrasjonen. Og motivasjonen. Og tørste balkongplanter. Flere dager med oppunder tretti grader, knallblå himmel og helt sikkert et plaster på såret for den som ikke fikk gjennomført sommerens syndentur p.g.a. Korona. Det er vel ikke så helt ille å bli avspist med sydenvær her hjemme, heller?

Men hva med meg, som ikke hadde tenkt meg sørover fordi jeg faktisk synes at tjue grader gir mer enn nok sommer med levelige forhold i både sol og skygge? Jeg ser ikke poenget med å rulle meg i sololje for deretter å svette meg hjennom en hel dag i solen - der hvor det tross alt er aller varmest. Jovisst kan det være behagelig å sløve på et teppe i parken, men jeg reiser aldri på noen utflukt når det er så varmt, for jeg blir egentlig lei etter en halvtime. Reiser jeg langt avsted synes jeg nesten at jeg bør kunne roe meg i alle fall i to-tre timer.

Men altså, det jeg ville kommentere var at selv om jeg ikke er glad i de varmeste sommerdagene, får jeg dårlig samvittighet hvis jeg ikke drar ut - parken i nabolaget er et minimum. Hjemmekontoret er svalt og fint helt til murbygningen er blitt godt oppvarmet sånn omtrent i midten av juli. Selv da er det jo levelig her, for det blir jo vanligvis noen kjøligere sommerdager innimellom. Det er altså mer behagelig ved skrivebordet enn i parken. Allikevel føler jeg at jeg må komme meg ut en tur - det er tross alt sommer. Jeg styrer arbeidsdagen selv, og det å kunne ta seg en time eller to i det grønne før andre kommer hjem fra jobb er jo et privilegium jeg bør benytte meg av.

Så jeg rasker sammen et blad, noen blanke ark, et kryssord og en penn, og det største strandhånkleet jeg har (forøvrig kjøpt i en turistfellebutikk i Spania for tjue år siden, men fortsatt like fint), pynter meg med solbriller men lar mobilen  bli igjen på kontoret. I parken ligger det folk overalt - men med godkjent sosial distansering og vel så det. En av favorittplassene mine er overraskende ofte ledig. Jeg rigger meg til, kaster klærne, spriker litt med tærne, nyter varmen i omtrent fem minutter - og lurer på hvor lenge jeg har ligget der. Jeg bruker mobilen som klokke, og den ligger jo hjemme.

Jeg kan notere litt, men det er mye mindre effektivt enn å notere når jeg er på kontoret. En skisse til design for nettbutikken? En fullstendig unyttig huskeliste for prosjektet jeg skriver på? Eller rett og slett en handleliste for neste tur til matbutikken?

Jeg vrir meg av kjedsomhet, lengter tilbake til kontoret. Egentlig var det dumt å dra ut, jeg var jo faktisk midt inni noe... Griper kryssordet, greier flere ord i øverste høyre hjørne, men det kjennes meningsløst og jeg blir rastløs igjen. Noe biter meg på leggen, damen som ligger like ved prater så høyt i telefonen sin at jeg lurer på om hun egentlig prater med noen som sløver i motsatt ende av parken. Utrykningsfartøyet som uler forbi blir nesten fredelig vellyd til sammenligning.

Jeg tvinger meg til enda en halvtime, før jeg pakker sammen. Det lukter grill fra en balkong, jeg kan skylde på at jeg lå midt i stekosen, så blir samvittigheten litt greiere å håndtere.

Selv om denne typen utflukter føles ganske unyttige (ok - sommerens to første turer i parken eller på fjorden pleier å være ganske fine), gir det meg god samvittighet når jeg omsider er tilbake her på hjemmekontoret. For joda, jeg tar meg da en tur ut i solen hver dag, har faktisk nesten fått meg litt sånn friluftsliv. Ihvertfall en halvtime hver dag.

Nyt varmen på din måte!

2 kommentarer:

  1. Hm. Jeg lurer på om du også har vokst opp et sted hvor sol og varme ikke var særlig vanlig? Mye regn, gråvær, vind, helt greit å gå i ullgenser selv midt i juli? Da er det ikke rart man synes man MÅ ut når sola skinner. Men man må jo ikke det!
    Jeg har i flere dager tenkt på å skrive et innlegg om at "fint vær" ikke nødvendigvis = sol og varme. Variert vær er det beste, spør du meg. Nå har varmen tatt meg skikkelig, så jeg vet ikke om jeg orker å skrive noe innlegg om vær, så det er bra at du har gjort det :-)
    Fortsatt god sommer. Kos deg inne med god samvittighet!

    SvarSlett
  2. Hei! Fin liten sommerhistorie du har her! Jeg skriver normalt best om kvelden, sikkert en vanesak, men nå når det er så varmt om dagen, skriver jeg i allefall MYE bedre om kvelden! Og turen til kjøpesenter i dag var litt vel varmt, men det var noe som hastet litt, så jeg måtte dit. Roligere dag i morgen, men det gjenstår å se hvordan det går med skrivingen i varmen. Fortsatt fin uke!

    SvarSlett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]