Publisert

[Sist oppdatert 25.04.2021] Her er en oversikt over tekster som er solgt og publisert. I tillegg har jeg liggende flere tekster som av ulike grunner ikke er tilbudt noen ennå, eller som ikke er solgt. Jeg blogger ikke lenger om hver enkelt novelle som er på trykk, jeg får rett og slett ikke fulgt med hver uke og regner med å gå glipp av noen uansett. Men en og annen gang blir det vel en bloggpost som før.

Nederst på denne siden legger jeg også ut "milepæl-info" om andre, litt større prosjekter, som jeg jobber med men som kanskje aldri vil bli publisert.


Noveller

Jeg skriver noveller for ukepressen, og siden oppstart i januar 2015 har jeg hatt nærmere førti fortellinger på trykk i Hjemmet, Familien, Norsk Ukeblad og Vi Menn. Jeg bruker flere dager på hver enkelt tekst, og jobben fordeles gjerne over noen uker for å få litt avstand til stoffet før siste bearbeidelse. Ideene kommer ofte mens jeg går meg en tur, eller mens jeg skriver. Prosessen med hver tekst er mer krevende enn jeg trodde før jeg kom i gang, men også mer givende og lærerik.

Tittelen i oversikten nedenfor er noen ganger en lenke som tar deg til et blogginnlegg med bilde av oppslaget i bladet, og kanskje også noen stikkord om innholdet.


«Svar utbedes», relasjon, solgt til Story House Egmont AS april 2021 (Norsk Ukeblad).

«Skrapelodd», relasjon, solgt til Story House Egmont AS april 2021 (Familien).

«Sensommerdrøs», relasjon, solgt til Egmont august 2020 (Norsk Ukeblad).

«Syrindagen», relasjon, solgt til Egmont ennå ikke publisert.

«Skattejakt», relasjon, solgt til Egmont ennå ikke publisert.

«Strømstans», relasjon, solgt til Egmont, trolig publisert høst/vinter 2019.

«Svaksynt romantiker», relasjon, solgt til Egmont, trolig publisert høst/vinter 2019.

«Siste servering», relasjon, publisert i Hjemmet i uke 23/2019.

«Sannhetens øyeblikk», relasjon, solgt til Egmont ennå ikke publisert.

«Skipssekken», krim, solgt til Egmont, publisert med tittel «Den som ler sist»..

«Strandtyven», krim, publisert i Hjemmet i uke 32/2018.

«Søte fristelser», relasjon, publisert i Hjemmet uke xx/2018 (mai?).

«Seksten år», relasjon, solgt til Egmont, ennå ikke publisert (ny tittel «Forandringer»).

«Småting», relasjon, solgt til Egmont, trolig publisert desember 2017 med tittel «Den beste gaven».

«Spor i snøen», krim, solgt til Egmont, trolig publisert desember 2017.

«Skivebom», krim, solgt til Egmont ennå ikke publisert (trolig i 2017).

«Sølvis fornuftige vertinnegave», relasjon, publisert med tittelen «Vertinnegaven» i Hjemmet uke 42/2017.

«Somlekopp», relasjon, publisert i Hjemmet uke 16/2017.

«Skittent spill», krim, publisert i Hjemmet uke 9/2017.

«Sparepengene», krim, publisert i Hjemmet uke 6/2017. Også solgt til Hjemmet Danmark.

«Svibel til mormor», relasjon, publisert i Familien nr 25/uke 50/2016.

«Skjulested på vandring», krim, publisert i Hjemmet uke 50/2016.

«Selvutvikling», krim, publisert i Vi Menn uke 48/2016.

«Storebror ser deg», krim, solgt til Egmont ennå ikke publisert?

«Smykketyven», krim, publisert i Hjemmet uke 29/2016.

«Sju slag», relasjon, publisert i Hjemmet uke 49/2016.

«Sjåføren», relasjon, publisert med tittel «Et dytt i riktig retning» i Hjemmet uke 13/2016.

«Søndagsmiddag», relasjon, publisert i Hjemmet uke 19/2016.

«Svart katt over veien», krim, publisert i Vi Menn uke 29/2016.

«Syk mann uten mening», krim, publisert i Hjemmet uke 6/2016.

«Stille som i graven», krim, publisert i Hjemmet uke 5/2016.

«Siste brekk», krim, publisert Vi Menn (tema) uke 51/2015.

«Sparebluss», relasjon, publisert Familien uke 43/2015.

«Skiftende bris», relasjon, publisert Familien uke 35/2015.

«Salves hage», relasjon, publisert Familien uke 31/2015.

«Spirende naboskap», relasjon, publisert Hjemmet uke 21/2015.

«Stuepiken», krim, publisert Vi Menn uke 20/2015.Prosjekter

Her kommer litt info om større manus som jeg jobber med og som sannsynligvis er nevnt på bloggen. Titlene er ikke reelle, men brukes som referanse når jeg omtaler prosjektene.


«Vitenskapsromanen»

Blogginnlegg har emneknagg Vitenskapsromanen. I starten ble innleggene tagget 12-månedersmål.

Dette er et litt komplekst romanmanus som ble valgt som hovedfokus for resten av permisjonstiden i 2016. Målet var å oppnå positiv tilbakemelding fra et forlag innen utgangen av oktober. Ikke nødvendigvis utgivelse, men oppmuntrende nok til at det ville ha noe for seg å jobbe videre med dette prosjektet - eller nye prosjekter. Opplegget er nok litt vel ambisiøst som første større tekst, da det bl.a. inkluderte mye research.

Jeg greide ikke fristen, heller ikke ny frist 1. mars, men jobber fortsatt med denne teksten. Først i april 2017 begynner jeg å bli fornøyd med formen.

Oppdatering januar 2020: Manus ble sendt til nok et forlag våren 2019, men samtidig ble jeg klar over at teksten er altfor lang og planen er å korte den  ned med "tohundre sider". Målet er å sende til minst 2 nye forlag i 2020, forkortet eller ei.

Oppdatering april 2021: Pinlig å erkjenne at det har skjedd fint lite til tross for at samfunnet har vært mer eller mindre sengt ned og jeg har praktisert karantene i mer enn et år. Mye tid til å skrive, men jeg har erfart at det er vanskeligere uten noen impulser dann og vann. Nå har jeg tatt meg sammen og er i gang med ny bearbeiding av manus. Har tatt meg tid til litt skolering, og det hjelper meg å se at "hundre ting" må justeres...

Oppgaver framover:
- Mars-Mai 2021: Redusere teksten fra ca 550 boksider til ca 350.
- Juni 2021: Sende til forlag#3
- September 2021: Sende til forlag#4


«Prosjekt Kryp»

Har foreløpig ikke blogget noe særlig om dette, men når det skjer blir det nok med knaggen Roman.

Dette er det manuset som jeg har fundert på i et par og som jeg jobbet med på skrivereisen i januar/februar 2020. Det er tenkt som en nokså enkel og lineær historie, en anelse absurd og hvor enkelte momenter avdekkes i løpet av fortellingen. Først og fremst skal det holdes enkelt. Målet var å skrive ferdig råteksten i første halvår 2020, og så ha klart et førsteutkast i løpet av høsten 2020. Noe av tematikken kan jeg en del om fra før, og ellers blir fokus å fortelle en underholdende historie.

Jeg greide ikke tidsfristne, men vet at ideen har modnet  mens jeg har jobbet med andre prosjekter. Akkurat nå har jeg ikke noe konkret mål for dette prosjektet, bortsett fra at det får fokus så snart jeg er klar til å sende bearbeidet versjon av "Vitenskapsromanen" ut i verden. "Kryp" kan neppe sendes til første forlag før våren 2022.«Prosjekt Håp»

Blogginnlegg har foreløpig ikke egen emneknagg, men det finnes noe under knaggen Roman.

Dette er et større manus med elementer fra fantasy-sjangeren, basert på notater jeg gjorde for flere år siden - på engelsk. Historien er mye mer lineær enn «Vitenskapsromanen» og lar seg skrive raskere, research er heller ikke påkrevd men kan selvsagt tjene som inspirasjon. Historien er muligens omfattende nok til å bli en miniserie, så planen min er å lage en tredelt skisse og å fullføre bind 1 i 2017. Mer info kommer.

Oppdatering januar 2020: Jeg har ikke gjort noe med dette prosjektet etter at en hel del forarbeid ble gjort på skrivereisen for to år siden. Tanken var god, men prosjektet er for stort til at jeg kan bruke tid på det samtidig som jeg bearbeider "Vitenskapsromanen". Når nevnte manus er ferdig kortet ned, kan det kanskje bli plass igjen til "Håp", men før det vil jeg også fokusere på "Kryp".

2 kommentarer:

 1. Hei,
  Gratulerer med mange solgte noveller og takk for kjempefin blogg og mange nyttige tips til oss som liker å skrive.
  Jeg har sendt inn to noveller til Hjemmet, men fikk til svar at de hadde så mange noveller liggende at de ikke kjøpte inn flere akkurat nå.
  Kan dette være tilfelle, eller er det en pen måte å si at de var så dårlige at de ikke vil ha inn flere fra meg ? Jeg hadde forventet avslag siden jeg er ny i gamet,men da på et grunnlag om at de ikke passet kjerneleser eller at de var for dårlige. Da kan man jo gjøre nye forsøk,men ikke hvis de har stopp, blir det for dumt å prøve igjen. Har du noen tips ?
  PS Har fått solgt en novelle til Vi Menn.
  Ønsker deg en fin dag .
  Hilsen
  Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig kommentar! Beklager at jeg ikke oppdaget den før nå. Gratulerer med salg til Vi Menn, det betyr jo at du mestrer formatet. Dessverre er markedet begrenset i Norge, jeg vet ikke sikkert men har inntrykk av mange får samme svar som deg. Vet om flere. Det stemmer nok at de har mye, selv om jeg fortsatt får solgt iblant, får jeg tydelig signal om jeg ikke skal sende inn for ofte. Jeg synes du skal fortsette å skrive, kanskje gå litt utenom det helt typiske i plott og idé, vent litt og prøv deg igjen. Det skal ikke være umulig, men det virker som om det er blitt vanskeligere.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]