5. november 2018

Vinterplaner

Jeg har vel stort sett bare nevnt jobben i Operaen i høst, men jeg har selvfølgelig fokusert på mye mer enn ballett og opera. Nå kommer straks vinteren og alle mine andre aktiviteter fortsetter som før, men med varierende prioritet. Dessuten er jeg i gang med et helt nytt prosjekt som kommer til å ta mye tid de neste månedene.

Skrivingen er hovedtema for denne bloggen, så jeg får si litt om det først. Altså, jeg har planer om å skrive 4 noveller i løpet av årets siste to måneder. I tillegg må jeg bruke litt tid på de to romanmanusene jeg har på gang. Jeg har nesten ikke jobbet med "Vitenskapsromanen" i år, og det er ganske sløvt, for planen var jo å sende manus til 2-3 nye forlag i 2018, noe jeg forlengst har innsett at jeg ikke oppnår. Nå rekker jeg i beste fall én omskriving og bare ett nytt forlag, november er satt av til dette. Det andre manuset, "Prosjekt Håp", som jeg begynte å forberede på siste skrivereise i desember, har jeg heller ikke tatt skikkelig tak i ennå. Dette skulle faktisk være årets skrivefokus, med renskriving på kommende vinters skrivereise, men så har jeg altså knapt åpnet dokumentet. Hvis jeg først fordyper meg litt i prosjektet vet jeg imidlertid at mye kan skje fort. I september og oktober ble det ikke tid til skriving i det hele tatt, men neste skrivereise kommer ikke før litt utpå nyåret, så det kan ennå bli plass til litt "Prosjekt Håp" i vinter.Nettbutikkene er nå så innarbeidet at de går sin gang uten at jeg egentlig setter av mye tid. Nå er det 2-3 måneder siden jeg laget noe nytt, men jeg har allikevel flere salg hver dag. Litt sterkere fokus bør jeg nok ha, men hele dette året har jeg bevissst lagt inn perioder hvor jeg skal ignorere butikkene, først og fremst for å kunne fokusere mer på andre oppgaver, og det har egentlig fungert helt fint når hver butikk får oppmerksomhet bare hver tredje måned. Jeg fortsetter nok med samme rutine, men med litt ekstra innsats nå foran julesesongen, som jo vanligvis er årets inntektstopp.

Filmjobbingen fortsetter jeg med, men jeg merker at jeg er blitt mer kresen når det gjelder oppdrag. I tillegg kan jeg være i ferd med å nå potensialet mitt, og det kan bety at det blir færre utfordrende jobber på meg framover. Jeg søker nå helst oppdrag med litt skuespill og kanskje større honorar enn det man får som ordinær statist, og unngår ihvertfall oppdrag hvor timelønnen blir svært lav fordi oppdraget tar mange timer. Dette er uansett blitt et viktig og spennende inntektsbein for meg, og planen min er fortsatt fire filmjobber per måned. Scenejobbingen teller selvfølgelig også her, og jeg skal jo også prøve å komme meg på audition. Humør og timeplan får styre dette, men jeg ser for meg at tidsbruken vil gå noe ned.

Aksjeinvesteringene har jeg brukt minimalt med tid på det siste året, og det fortsetter nok sånn i vinter. Det har egentlg bare gått dårligere og dårligere, f.eks. er det nesten ingen utbytter igjen. For fire år siden så jeg faktisk for meg utbyttene som den viktigste inntekten min. Kjekt så lenge det varte, men heldigvis har jeg greid å skape andre inntektskilder som dekker opp for dette.

Det nye, store prosjektet jeg nevnte innledningsvis gjelder min egen filmproduksjon! Dette er et digitalt prosjekt som blir rimelig smalt, og det er ingen andre mennesker av kjøtt og blod involvert. Det blir neppe innbringende, men koster heller ikke mer enn den tiden jeg bruker. Det er mest tenkt som en utfordring for meg selv. Jeg kan kombinere historiefortelling med det jeg har lært om regi og filmproduksjon generelt. Jeg regner ikke med at noe vil bli delt her på bloggen. Vi får se, og uansett må det jo først prøves ut og produseres ferdig. Jeg tenker dessuten at selve prosessen er viktigere enn det endelige resultatet. Erfaringene jeg gjør meg kan kanskje komme til nytte når jeg tar filmjobber, men jeg vil nok også lære en hel del som kan overføres til skrivingen: handlingsdriv, cliffhangers, karakterutvikling og mere til. Dessuten har jeg jo tidligere tenkt litt på å prøve å skrive manus for en TV-serie el.l..

Uansett - høsten har altså bestått av mye mer en Operaen og jeg gleder meg til en travel vinter. Er det lov å håpe på mye surt vær? Hehe, neida!

Joda!

2 kommentarer:

 1. Heisann! Fint å lese om hva du er opptatt av for tiden! Novellene du skal i gang med, er det julenoveller, kanskje? Siden det er rette tiden for det, mener jeg...? Fire noveller før nyttår er veldig bra det, da! Heia, heia! :-)
  Egen filmproduksjon hørtes jo rimelig friskt ut! Håper at det vil gå bra! Det blir spennende å følge med på dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Og gratulerer m nytt profilbilde, tror jeg :) Nei, det er nok for sent for julenoveller, de bør man sende inn i august. Det greieste er egentlig å skrive helt generelt, sånn at novellen kan trykkes uansett årstid. Jeg er i gang med to, så får vi se om jeg rekker to til i desember.
   Det filmprosjektet blir nok ikke sendt ut i verden, akkurat, så det jeg skrev hørtes kanskje litt voldsomt ut. Men det er spennende å jobbe med uansett, og klart at jeg kan skrive litt om erfaringer etc etter hvert.

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]