8. februar 2018

Fint med feber

Jeg har holdt meg uforskammet frisk her på hjemmekontoret, til tross for at jeg omgås mye mer folk enn da jeg hadde fast jobb. På teateret er det 50 personer på scenen, og jeg deler dessuten kostymer med en annen. På filmopptak har det vært godt over 40 personer på det meste. Men nå var det min tur til å bli bolig for et virus, på høy tid fordi jeg mener alle friske kropper har godt av å mobilisere imunforsvaret, å yppe til litt motstand.

Det er enorm forskjell på å være syk på et hjemmekontor sammenlignet med i gamlejobben. Før holdt jeg meg jo hjemme hvis jeg var skikkelig sjuk, og da var jobboppgaver utenfor rekkevidde. Men på et hjemmekontor blir det annerledes. Det blir til at jeg kjører vanlig arbeidsdag, og later som om jeg er produktiv. Men jeg får jo ikke gjort stort, og med blanke øyne er det heller ikke ideelt å skrive på dataen.

I går la jeg meg på sofaen med pledd og bok, det har jeg faktisk ikke gjort på sånn omtrent ti år! Endelig er jeg ferdig med krimboken jeg hadde med til Gran Canaria i desember.

I dag er jeg litt bedre men fortsatt uten tiltakslyst, så jeg har lagt meg nedpå en time nå og da. Og siden jeg nok ikke har noe større underskudd på søvn, jeg sov tross alt 12-13 timer i natt, har jeg ligget i ørske og tenkt ut novelleplott. Og tro det eller ei, nå har jeg faktisk 3 greie plott som jeg kan jobbe med så snart jeg orker å stirre på dataskjermen igjen, kanskje allerede i morgen. Når jeg ligger sånn, ser jeg for meg stemninger og dialoger, og selv om jeg ikke kan gjenta detaljene nå, vet jeg at jeg kan jobbe meg inn i situasjonene igjen. Det viktigste er at plottene har en tvist på slutten, at det er med få karakterer, at jeg har tro på at det kan bli bra fortellinger, og kanskje er det også et pluss at de er nokså ulike. Alle er relasjonsnoveller, krim bruker jeg mer tid på så det får komme senere.

Men altså - uten litt feber ville jeg bare hatt én av disse historiene sånn delvis inne. Jeg har nemlig hatt problemer med å komme igang med skrivingen. Mulig jeg må sørge for et par dager med feber litt oftere! :)

2 kommentarer:

  1. Hei! Leit å være syk da! Men som du selv sier, det er rart hvilke novelleideer og liknende man kan få ut av feberfantasier! Og ja, hjemmekontor krever sitt, når man alltid har arbeidet tilgjengelig... God bedring!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, og takk for det. Først i dag har jeg erklært meg oppegående igjen, og selv om jeg ikke lever et fantastisk innholdsrikt liv sånn ellers, vil jeg påstå at det å være syk er det kjedeligste jeg kan tenke meg. Forresten - tre dager uten middag pga null matlyst var litt fint for et stramt budsjett, kjennes nesten som en bonus - hehe :)

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]