4. februar 2018

Avkobling på en søndag

Ukedagene går litt i ett her på hjemmekontoret. Det er vanligvis ikke så stor forskjell på onsdager og søndager, men akkurat i dag har jeg bestemt meg for å bare kose meg. Ingen konkrete oppgaver, ingen avtaler, ingen klokke. Hverdagslige sysler og nybakte muffins til kaffen :)

Den eneste planen var at jeg skulle ha nybakt brød til lunsj, men så viste det seg at mellageret som ble kjøpt for ett år siden (ja da, for å spare noen kroner) er oppbrukt. Det lille melet jeg har igjen måtte spares til nevnte muffins og en hjemmelaget pizza når det nærmer seg kvelden. Denne vinteren har jeg ikke hamstret tilbudsvarer på samme måte som tidligere år, jeg var bortreist da kjedene hadde priskrig før jul. Nå som økonomien er litt romsligere er det heller ikke så nødvendig å kjøpe stort, det er jo ikke mange kronene jeg sparer på det, dessuten kommer det noen tilbud innimellom som jeg kan kaste meg over, om jeg følger litt med - og det gjør jeg stort sett. Men altså - det var utrolig praktisk å alltid ha hvetemel på lager. Da slapp jeg jo å glemme å handle mel.

Denne søndagen er også et slags skille på aktivitene mine. De siste to ukene har jeg hatt 5 dager med filmoppdrag pluss tre teaterforestillinger. Neste uke er helt åpen, og innerst inne håper jeg at det kan bli en sammenhengende uke her på hjemmekontoret. Jeg trenger å konsentrere meg om diverse skriveprosjekter. Februar er satt av til å bearbeide «Vitenskapsromanen», men jeg må også skrive noen noveller og håper jeg får unna novellene i kommende uke. Jeg prøvde å skrive innimellom i forrige uke, men uten å helt få det til. Det er egentlig ganske krevende for meg å komme på sporet igjen nå som jeg har hatt novellepause helt siden oktober i fjor.

Jeg må bli flinkere til å fokusere på det jeg bestemmer meg for, ikke være så opptatt av at jeg først skal inn i en god økt, men bare jobbe på selv om det til tider kan være kjedelig og rutinepreget, når inspirasjonen uteblir. Resultatet kan jo bli bra likevel, ofte er det de første øktene som er de tyngste.

Jeg har også tenkt litt på å bruke mer tid fremover på hobbybaserte aktiviteter, så som slektsgransking og lokalhistorie. Det kan være tidkrevende, men det går jo an å ta tak i mindre oppgaver litt som en avkobling fra andre gjøremål. Jeg liker variasjon, men hittil har de fleste oppgavene vært knyttet til det å skaffe en inntekt. Kanskje jeg bare trenger å gjøre noe ufornuftig iblant. Eller, lokalhistorie og beslektede tema kan jo godt brukes til noveller, så slår jeg to fluer i en smekk - men da blir det jo ikke lenger avkobling...

Uansett, nyt søndagen din, kanskje du kobler litt av, du også? :)

2 kommentarer:

  1. Hei! Godt å høre at det er flere som tar det litt med ro i dag! Jeg må også bli flinkere til å konsentrere meg. Men innimellom trenger man jo å roe ned litt også. Og ja, man trenger hobbyer også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jeg spilte faktisk dataspill i søndag kveld, lenge siden sist! de historiegreiene må jeg bruke litt tid på før jeg finner passende oppgaver, har veldig mye liggende men det er flere år siden sist. Fin ny uke!

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]