12. desember 2017

Skrivereise på gang!

Jeg er nå innkvartert i en bungalow på Gran Canaria, og her skal jeg tilbringe årets skrivereise. Det er tredje vinteren på rad at jeg tar hjemmekontoret mitt under armen og prøver å jobbe noen uker i andre omgivelser. Det pleier å gi masse inspirasjon, siden jeg er her alene får jeg anledning til å forsvinne litt inn i det jeg jobber med, og ikke minst tar jeg mange bilder av tropiske motiver til bruk i nettbutikkene mine. Selv om jeg jo har fotografert tidligere også, blir det alltid noen nye motiver, enten fordi jeg tar fotoutfluktene i annet lys eller vær eller tid på døgnet, eller oppdager helt nye motiver. Mens jeg jakter på motiver får jeg gjerne også noen nye ideer til noe jeg kan selge.

Men mest av alt skal jeg skrive, nærmere bestemt jobbe med plot, struktur og karakterer m.m. for et nytt romanprosjekt som har fått arbeidstittelen "Prosjekt Håp". Jeg har laget egen emneknagg for dette prosjektet. Jeg har ikke tenkt å skrive så mye, men vil fokusere mest på å få på plass et rammeverk som jeg liker, og som jeg senere kan skrive innenfor. Denne måten å jobbe på blir veldig annerledes enn hvordan jeg utviklet "Vitenskapsromanen", og jeg vet jo ikke om dette er en bedre metode, men vil uansett teste det ut. En ting er å lære å skrive bedre, men jeg tror også at forfattere må lære litt strategi- og logistikkarbeid. Og da er det vel om å gjøre å teste ut litt forskjellig, for å gjøre noen erfaringer.

Mitt store mål er å skrive ferdig førsteutkastet til et nytt romanmanus hvert år fremover, og jeg har allerede en liste med kommende prosjekter. Men for å kunne jobbe såpass effektivt må jeg altså forbedre rutinene mine. "Prosjekt håp" skulle egentlig skrives i 2017, men jeg turde ikke å starte før "Vitenskapsromanen" var klar for første forlagskontakt (den er nå til vurdering hos et forlag). Dermed blir dette heller skrivefokuset mitt i 2018. Etter noen år blir det selvfølgelig umulig å sjonglere en håndfull manus som alle skal til og fra nye forlag med noe bearbeiding innimellom. Men den tid den sorg - jeg får evaluere planen min etter hvert, og ikke minst vurdere hvor mange ganger jeg skal sende samme manus til nye forlag. Akkurat nå konsentrerer jeg meg kun om "Prosjekt Håp".

Nå gjelder det å finne en grei arbeidsrytme her i syden. Hittil har jeg brukt litt tid på å planlegge og tilrettelegge det rent praktiske, som mat etc. Jeg følger som vanlig et stramt budsjett, ellers ville jeg ikke hatt råd til å være her, men skal nok ikke lide noen nød...

4 kommentarer:

 1. Hei! Så fint å høre at du er på skrivereise! Vet du fortalte at du skulle reise altså, men alltid hyggelig å høre at man har kommet vel fram.

  Ja, det å sette seg mål er ikke alltid like lett. Jeg tror jeg må bli flinkere på det selv også. Så målet for året som kommer får kanskje være å sette klare (eller i allefall gode) mål...?!

  Apropos det, jeg henger litt etter med blogginnlegg nå, fordi jeg har noen som jeg ikke har kunnet legge ut ennå pga. pågående prosjekter. Men det kommer straks noe nytt nå!

  Spennende å høre om prosjektet ditt og om fototemaet! Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det med målene er ikke lett. Jeg har vel lært at det funker best å ikke legge listen altfor høyt, og så er det fint med delmål for å få den fine følelsen av å faktisk oppnå noe underveis - men har du sikkert vært innom :) Nå på skrivereisen har jeg faktisk ganske løse mål, det går som sagt mest på plottet til historien. Jeg vet jo at det tar mer enn et par uker å få det på plass, så målet er bare å få gjort "en god del" ;)

   Slett
 2. Der var du nå, ja. Det må være deilig å komme unna hverdagen og kunne konsentrere seg om skriving. Masse lykke til med det! Blir du der til over nyttår, eller?
  Jeg skulle også kommentert det forrige innlegget ditt; det er kjempespennende å sende manus til forlag. Jeg håper du får et bra svar! Om de ikke vil gi ut det du sender, så i alle fall at du får noen tilbakemeldinger som hjelper deg videre. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Randi! Ja, selv om jeg stort sett styrer arbeidsdagene mine selv, er det fint å være 100% avskåret fra alle mulige avbrytelser og uforutsette oppgaver som statistjobbing, som lett stjeler en hel dag. Har notert en god del allerede, mer om det i neste oppdatering.
   Og takk for kommentaren til første forlagskontakt. Jeg har null forventninger, og tar det for gitt at det blir et "nei takk", men ja, det ville vært flott med en konstruktiv tilbakemelding eller to :) God helg!

   Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]