7. juli 2017

Rapport 2. kvartal 2017

Jeg befinner meg i feriehuset, prøver å jobbe med "Vitenskapsromanen", men håper også å få ideer til nye noveller. Det går greit å jobbe litt selv om omgivelsene frister med mer sommerlige aktiviteter, men årets to ferieuker er satt på vent til august.

Nå som årets andre kvartal er tilbakelagt, følger jeg opp tradisjonen med å skrive en kvartalsrapport her på bloggen, om hva jeg fikk gjort - og ikke gjort. Kort oppsummert føler jeg meg opprømt når jeg ser meg tilbake, men det finnes også et skår i gleden...

Statisteriene er vel det som gikk aller best i 2. kvartal. De siste månedene har jeg tatt steget fra typisk statist til også å få småroller med replikker og litt skuespill i ulike TV-produksjoner, noe jeg synes er både overveldende og artig. I juni satte jeg inntektsrekord, det ble 9 innspillingsdager som kun overgås av september 2016 da jeg hadde 10 dager men tjente bare halvparten. Det kjennes som om gode krefter (les: flaks) har tilrettelagt for meg. Den hjelpen er nødvendigvis forbigående, men det er vel også på denne måten at snøballer begynner å rulle. I 2. kvartal fikk jeg dessuten vite at jeg er engasjert ved Folketeateret i Oslo, hvor jeg skal medvirke i selveste "Les Miserables" fra august i år til mars 2018. Selv om prøvene mine ikke har startet ennå, har jeg så klart tenkt mye på dette i det siste. Fint å ha god tid til å forberede meg mentalt :)  Akkurat nå er jeg overbevist om at jeg kommer til å få enda flere spennende oppgaver over sommeren, men jeg lover å ikke furte her på bloggen hvis det ikke slår til, hehe. Det er artig å være en helt vanlig statist, også.

Det har dessverre ikke gått like smidig for skrivingen, faktisk skrev jeg fint lite i 2. kvartal. Jeg bearbeidet to novelletekster jeg hadde liggende og fikk solgt den ene. Basert på svak innsats får jeg vel være fornøyd. Jeg har i tillegg brukt en del tid på romanmanus, men har ennå mye jobb igjen der. Det er litt sånn at jo mer jeg jobber med den teksten, desto mer ser jeg er ugjort. Jeg lurer litt på om jeg jobber på feil måte, det minner om å tråkke rundt i skumringstimen i vilkårlige retninger på en uendelig stor myr... Her i feriehuset skal jeg fokusere på denne store teksten, og jeg bare *må* få sendt førsteutkastet til et forlag mens det ennå er sommer. Jeg er tross alt et halvår på etterskudd med det som jo skal bli et helt nytt 2017-manus, og som jeg ennå ikke har begynt på, hehe.

Nettbutikkene KreaturShop, KreaturRock og KreaturFlora har gått overraskende bra i andre kvartal. Februar står fortsatt som årets beste måned, men både mai og juni fikk palleplass. Jeg håper selvfølgelig at 2. halvår skal bli enda litt bedre, men er i alle fall glad for at juni ikke ble så sommerstille som jeg forventet. Inntektene fra nettbutikkene er ikke noe jeg kan leve av, men de dekker ihvertfall månedens største utgift, husleien, sånn omtrent. Og som kjent, alle monner drar.

Annonseinntekter fra blogger og nettsider har vært på smulenivå, faktisk enda lavere enn i 2016, og selv om jeg så for meg at dette kunne bli en grei ekstrainntekt (alle bekker små...), har jeg forlengst innsett at jeg ikke oppdaterer nettstedene ofte nok til at dette noen gang kan ta av. Å bruke massevis med tid for å tjene et par hundrelapper ekstra i måneden er heller ikke aktuelt så lenge jeg har anledning til å tjene mer på andre aktiviteter.

Jeg frilanser på tredje året og er takknemlig for at dette fortsatt går rimelig greit. Økonomisk går det såvidt rundt, men jeg tror det vil bli mulig å gjennomføre vinterens skrivereise også i år. Det eneste skåret i gleden er vel at jeg ikke satser hardere på de ulike prosjektene enn jeg faktisk gjør. Jeg vet ennå ikke hva jeg kunne oppnådd hvis jeg bare hadde satset 110% på skrivingen, og det plager meg litt. Det blir dessverre litt sånn at når jeg greier meg økonomisk så fortsetter jeg i samme spor som før, uten å skifte gir. Dum strategi, for jeg har en slags følelse av at jeg så langt i år har hatt både medvind og flaks, ikke minst når det gjelder statistvirksomheten, men jeg har en følelse av at jeg kunne utnyttet den gode trenden til langt mer. Det er nå jeg skulle satset, for det er nå jeg har handlingsrom til å feile!

Men altså; så langt, alt vel! Måtte lykken stå oss alle bi også i 3. kvartal!

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Kjempegøy å høre at det går så bra med skuespilleren i deg! Artig at du har begynt å få roller og utvikler deg videre på den fronten!

    Skjønner at du ikke er like fornøyd med egen skriveinnsats den siste tiden, og jeg kan trøste deg med at det er ikke jeg når det gjelder min skriving heller, jeg skulle gjerne kunnet si at jeg har gjort en masse, men det jeg har gjort er stort sett småting og småoppdrag den siste tiden. Jeg tenker også at når du er så aktiv innenfor statistlivet, er det vel ikke så rart at man ikke får fulgt opp alt annet? Og skribenter trenger som kjent innimellom litt pause fra skrivingen for å trekke pusten, samle inspirasjon osv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jo, det er nok rett at jeg ikke kan forvente å utrette store ting på flere områder, i alle fall ikke samtidig. Nå har jeg jobbet veldig bra med hovedmanus i et par uker, og tror faktisk at jeg skal komme i mål innen 1. august!

      Slett

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]